Türk askerini İdlib'de hangi örgüt şehit etti? İsmail Saymaz anlatıyor

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, İdlib'de üç askerin şehit düşmesi sonrasında saldırının hangi terör örgütü tarafından düzenlediğinin açıklanmadığına dikkat çekerek, Halk TV'de Sorel Dağıstanlı'ya konuyu değerlendirdi. Saymaz, iktidara seslenerek, Esad ile görüşmelerin başlaması gerektiğini söyledi.

Suriye’nin İdlib bölgesinde saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 3'e yükseldi. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı (21) kurtarılamadı. Milli Savunma Bakanlığı ise saldırının hangi terör örgütü tarafından düzenlediğini açıklamadı. Halktv.com.tr yazarı gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de yayınlanan Sorel Dağıstanlı’nın sunduğu Haberler'de terör örgütünün neden açıklanmadığını sorguladı.

'Terör örgütünün adı neden belirtilmiyor?'

Esad ile görüşülmesi gerektiğine vurgu yapan Saymaz, "İdlib’de iki askerin şehit olduğu saldırıyı ‘Ebu Bekir Sıddık Yardımcıları Seyyiresi’ üstlendi. Resmi açıklamalarda bu terör örgütünün adı neden belirtilmiyor? Afganistan’da Taliban ile görüşen iktidar Suriye’de diyalog kurmadığı için bu teröristler başımıza bela oluyor. İktidar İdlib’i yönetmeyi kazanç sayıyor. Vakit geçirmeden Esad ile görüşmeliyiz" ifadelerini kullandı.

‘Neden İdlib’deyiz ve neden arkamızdan vuruluyoruz?’

Hükümetin Afganistan'da Taliban'la görüştüğü gibi Suriye'de de diyalog kurması gerektiğini belirten Saymaz, Esad ile hemen görüşülmesinin gerekliliğini vurguladı.

Saymaz, “Tek saldırı yapan bunlar değil. Daha öncede cihatçı ve selefi terör örgütleri de ordumuza saldırmıştı. Tek saldırı değil, daha önce de saldırılar olmuştu.” dedi.

'Esad ile görüşmediğimiz için'

Saymaz konuya ilişkin şunları söyledi:

İdlib’de ordumuza yönelik meydana gelen saldırılarda birgün olsun bir örgütün adının verildiğini hatırlamıyorum. Şehit denilip geçiliyor. Tamam da nasıl şehit oldu bu çocuklar? Bu bölge bizim kontrol sahamızda yer alıyor. İdlib bölgesinde meydana gelen saldırılarda bu türden toplulukların adının belirtilmediğini görüyoruz ve bu dikkat çekiyor. Neden İdlib’deyiz ve neden arkamızdan vuruluyoruz? Vatandaş bunu soracak tabii ki. Bu sorulara cevap verilmesi gerekir. Suriye ile görüşmediğimiz için, Esad ile görüşmediğimiz için sözde kendi kontrol ettiğimiz bölgede arkamızdan vuruluyor ve şehit veriyoruz. Hem de Rusya, Suriye ve bölge ülkeleri ile ilişkilerimiz bozuluyor.

Saymaz, Esad rejimi ile bir görüşme yapılması gerektiğini söyledi. Bölgeye ilişkin sorunların daha sağlık ve hızlı bir şekilde çözülebilmesi için Esad ile bir irtibat sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklama yapmaması konusunda sosyal medyada da paylaşım yapan Saymaz, "İdlib’de iki askerimizi kim şehit etti? YPG mi? El Kaide mi? Diğer İslamcı örgütler mi? Neden teröristlerin örgütü belirtilmiyor? Hem İdlib’i biz kontrol ediyoruz, hem de kontrol ettiğimiz bölgede arkanızdan vuruluyoruz. Bu karanlık, Suriye ile masaya oturmamaktan kaynaklanıyor Milli Savunma Bakanlığı, iki askerimizin hangi terör örgütünün saldırısına uğradığını belirtmiyor. Neden? Bu bilgi ne diye verilmiyor?" ifadelerini kullandı.