İsmail Saymaz'dan Adli Yıl Açılışı'na sosyal medyada gündem olan yorum

İsmail Saymaz'dan Adli Yıl Açılışı'na sosyal medyada gündem olan yorum
Gazeteci İsmail Saymaz, 2021-2022 Adli Yıl Açılışı ve Yargıtay yeni hizmet binasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duanın ardından açılmasına ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, 'Laikliğin ruhuna Fatiha okunuyor' dedi.

Halk TV Programcısı ve halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, 2021-2022 Adli Yılının Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duaları ile açılmasına ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saymaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın bulunduğu fotoğrafını da ekledi. Saymaz, "Fotoğraf bugün yeni adli yılın açılışında çekildi. Halbuki devletin dini adalettir. Adalet kalmayınca… Laikliğin ruhuna Fatiha okunuyor" diye yazdı. 

'Sanıyorlar ki Türkiye din devleti olursa huzur bulacağız'

Bir paylaşım daha yapan Saymaz, "Sanıyorlar ki Türkiye din devleti olursa huzur bulacağız. Afganistan’dan kaçanlardan bile ibret almıyorlar. Türkiye, nüfusu çoğunlukla müslüman olduğu için değil, dünyadaki müslümanların biricik laik demokratik hukuk devleti olduğu için insanlık aleminde muteberdir." ifadesini kullandı. 

 

Etiketler :