Tunceli'de 5 öğrenci yer yok denilerek yurttan atıldı

Tunceli'de 5 öğrenci yer yok denilerek yurttan atıldı
Tunceli’de KYK kız öğrenci yurdunda kalan ve barınma yeri olmadığı için yurtta misafir öğrenci olarak kalan 5 kız öğrenci önceki gece saat 21.00 sularında yurttan atıldı.

FERİT DEMİR/TUNCELİ

Tunceli’de KYK yurdunda kalan 5 kız öğrenci gece yarısı yer olmadığı gerekçesiyle yurttan çıkarıldı. Arkadaşlarının gece yarısı yurttan atılmasının ardından yurttaki diğer öğrenciler olayı protesto etti.

bd6e2b14-9aa8-4dd5-aab9-dcf4dd078930.jpg

Yurtta kalan yüzlerce kız öğrenci yurt bahçesine çıkarak "Bizlerde uyumuyoruz, arkadaşlarımız geri gelinceye kadar içeri girmeyeceğiz" diyerek bu durumu protesto etti.

Protestonun büyümesinin ardından gece yarısı yurt binasına gelen Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, öğrencilere "Sizin ve bütün arkadaşlarınızın barınma sorununu çözeceğiz. Hiçbir arkadaşınız dışarıda kalmayacak" dedi.

Bu sözlerin üzerine öğrenciler "Biz bu yurtta bir yatakta 3 kız öğrenci yatıyoruz. Koridorda, mescitte yatıyoruz. Şartlarımız çok kötü. Yemekler berbat ve pahalı" diyerek tepki gösterdiler.

34386382-2163-4485-951e-a42e955161b4.jpg

Vali öğrencilerle tartıştı

Vali Özkan, öğrenciler ile zaman zaman tartışarak yaptığı açıklamada "Arkadaşlar yeni yurtlar açıyoruz ve bu yurtları KYK şartlarında çalıştıracağız. Yemek ve kahvaltıyı KYK karşılayacak" dedi.

Bayat ekmek yediklerini ve yemekhanede farelerin dolaştığını ifade eden öğrenciler, "Şartlarımıza göre yurt ücretleri çok pahalı ve 10 kuruşun hesabı yapılıyor. Bizler para babası değiliz sizler de tüccar değilsiniz" dedi.

Vali ile öğrenciler arasındaki tartışmanın uzun sürmesi nedeniyle Özkan,
"Sizler, benim çocuklarım, evlatlarımızsınız. Kiminiz 10 gün, kiminiz de 20 gün önce memleketimize geldiniz. Tunceli küçük ve saygın bir memleket. Lütfen, etrafta evler var. insanları rahatsız etmeyelim, sabah işe giden ve hastası olan insanlar var.

Tunceli olarak sizler için buradayız ve çalışıyoruz. Pertek ilçemizde sizin için il Özel İdare Hizmet binasını yurda çevirdik. 20 gün sonra da başka bir yurdumuz tamamlanacak ve onun kapasitesi 300. Bizim yedekte olan kız öğrencimiz toplamda 200. Şu anda ilimizdeki bütün misafirhaneleri öğrencilerimize tahsis ettik. Şuna emin olun hiçbir arkadaşınız dışarıda kalmayacak yeni barınma yerleri için çalışmalarımız devam ediyor ve kısa sürede bütün soruları çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

f464f80c-dd7b-48ce-aee3-0990b2aa62ce.jpg

Erkek öğrenciler desteğe geldi

Kız öğrencilerin yurttan gece yarısı apar topar çıkarıldığını duyan erkek öğrenciler ise gece saat 01.00’de arkadaşlarının yanına geldi.

Polis ekipleri ise birçok defa öğrencilerin yürüyüşüne engel olmak istese de öğrenciler barikatları aşarak kız öğrencilerin yanına gelerek destek verdi.

aa99e78f-4567-4af7-a382-1dcd5ed0ffcd.jpg