TÜİK Başkanı Sümer Holding'in başına atandı, TÜİK'e yeni başkan geldi

TÜİK Başkanı Sümer Holding'in başına atandı, TÜİK'e yeni başkan geldi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığına vekaleten Muhammed Cahit Şirin atandı. Vekaleten başkanlık yapan Yinal Yağan ise Sümer Holding'e genel müdür olarak getirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) görev değişikliği yaşandı. TÜİK'e vekaleten başkanlık yapan Yinal Yağan, Sümer Holding'e genel müdür olarak atandı.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, TÜİK Başkanlığı görevine ise daha önce başkan yardımcılığı görevini yürüten Muhammed Cahit Şirin yine vekaleten atandı.

Muhammed Cahit Şirin kimdir?

1984 yılında İstanbul’da doğan Muhammed Cahit Şirin; ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Şirin, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Ford, BP, Abbott gibi uluslararası firmalarda uzman ve yöneticilik pozisyonlarında görev yaptı. 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumunda göreve baslayan Muhammed Cahit Şirin, en son başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

22 Mayıs 2020 tarihinden itibaren TÜİK Başkanlığı görevine vekâleten getirilmiştir. Muhammed Cahit Şirin iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Muhammed Cahit Şirin kimdir TÜİK evli

Muhammed Cahit Şirin, daha önce Ekonomi Bakanlığında danışman olarak çalışmıştı. Şirin, geçtiğimiz yılın haziran ayında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen'le evlendi. Çiftin nikâh şahitliğini ise Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan yaptı.

Etiketler :