TÜİK Başkanı Sermayeyi Ürküttü! Çetinkaya İçin Şok İddialar!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya'nın açıklamaları gündem oldu. Tepi üstüne tepki alan Çetinkaya için 'görevinden alınır' iddiaları dolanmaya başladı.

Çetinkaya, gazetecilerle yaptığı toplantıda enflasyondaki yavaşlama trendine yönelik, "Bu tartışılsın diye söylemiyorum ama enflasyonun yüzde 75 olmasıyla 45 olması arasında nasıl bir fark var, bunu bir irdelemek lazım diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar gene artıyor” sözleri tartışmalara neden oldu.

Madde sepeti fiyatları öncülüğünde başlayan tartışmalar, Çetinkaya'nın enflasyona yönelik ifadeleri ile tartışmaları sürdürdü. Tartışmalar katlanırken Çetinkaya'nın görevden alınacağı öne sürüldü.

yeni-proje-5.png

Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Nasıl Olacak' programınında tartışıldı.

Ekonomist Murat Kubilay şu ifadeleri kullandı:

"Çetinkaya iktidarla entegre biri, dolayısıyla bu durum Cumhurbaşkanından geçer. Burada iktidarın TÜİK için çektiği alanın dışına çıktığı da ortada. Burada bence daha farklı bir tartışmaya geçiliyor. TÜİK kendisini suçlu göstermemek için belli kesimlere durumu bırakıyor. Bu durumu en iyi ölçecek kişi Merkez Bankası başkanıdır.

Gazeteci Bahadır Özgür şu ifadeleri kullandı:

Erhan Çetinkaya'nın sinirini zıplatmadığı kimse kalmadı. Bütün halkı sinirlendirdi. Bütün sermayeden tepki aldı. Mehmet Şimşek enflasyonu yüzde 45' indirmeye çalışırken; TÜİK başkanı çıkıp yüzde '75 olmasıyla 45 olması arasında fark yok' derse. Bu durum iktidarı da kızdırır."

Kaynak:halktv.com.tr