TÜGVA’ya devredilen kafeye CHP'li Özel'den tepki: Dindar ve kindar bir nesil yetiştirecekler

TÜGVA’ya devredilen kafeye CHP'li Özel'den tepki: Dindar ve kindar bir nesil yetiştirecekler
Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait kafenin 5 yıllığına TÜGVA’ya devredilmesine tepki gösteren Özel, "Gölge Milli Eğitim Bakanı olarak çalışan, Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA. Burada dindar ve kindar bir nesil yetiştirecekler" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin belediyeye ait olan Şehzadeler ilçesindeki bir kafe 5 yıllığına ücretsiz olarak TÜGVA’ya devredildi. Kafenin TÜGVA’ya devredilmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Burada dindar ve kindar bir nesil yetiştirecekler. Bilal Erdoğan’ın ekibi yarının Türkiye’sinde devletin, milletin kuralını tanımadan hareket edebilecek bir ordu ve nesil yetiştirme niyetindeler” diye konuştu.  

whatsapp-image-2021-04-14-at-13-05-05.jpeg

CHP’li Özel, Manisa’da Fatih Parkı içerisinde İl Başkanı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçe başkanları ile birlikte düzenlediği açıklamayı koronavirüs tedbirleri kapsamında açık havada yaptı.

“AKP Türkiye’nin dört bir yanından vakaları Ankara’ya toplayıp 81 ile pompaladı"

Geçen yıl vaka sayısı günlük 900 civarındayken Bilim Kurulu’na CHP kurultayının ne şartlarda yapılabileceğini sorduklarını ve gelen yanıtla birlikte kurultayı 25 Temmuz'a ertelediklerini belirten Özel AKP kongrelerinin salgının seyrini nasıl olumsuz etkilediğini şu sözleriyle ifade etti: 

"MHP ve AKP mart ayında lebalep kongreler yaptı. Onlar il kongrelerine başladığında günlük vaka sayısı 7 binlerdeydi, kongreler bittiğinde günlük vaka sayısı 29 bine yükseldi. Bu süreçte kongrelerin yapıldığı Karadeniz kıpkırmızı olmuştu. Bununla yetinmeyip önce gençlik kolları, sonra kadın kolları ardından ana kademe kongrelerini Ankara’da gerçekleştirdiler. AKP bu süreçte koronavirüs pompası görevi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından vakaları Ankara’ya toplayıp 81 ile pompaladı. Bugün vaka 60 bin ve bugün esnaf tekrar kapalı. Bugün vebalini, günahını esnaf kimden biliyorsa biz de onlardan biliyoruz. Açlığa, yoksulluğa, işsizliğe ve yalnızlığa terk edilen esnaf, kimlerin ne yaptığını biliyor. Bunun üzerine söylenebilecek bir söz bulamıyorum.

"Dünyada en çok vaka görülen 3’üncü ülkeyiz"

Dünyanın en kötü salgın yönetimine muhatabız ve utanç duyuyoruz. Dünyada en çok vaka görülen 3’üncü ülkeyiz, Avrupa’daki birinci ülkeyiz. Bunu böyle yapmak yerine zamanında bir tam karantinayı esnafımızı kollayarak yapsaydık ve bu yasak AKP ve MHP’ye de uygulansaydı bu durumda olmazdık. Anketlerde Cumhur İttifakı zayıfladı, partiden kopuş büyük diye o kongreleri yaptılar. Her gece bir Soma katliamı yaşıyoruz. Bir parti için bir ülkenin sağlığı tehlikeye atıldı” 

whatsapp-image-2021-04-14-at-13-05-06.jpeg

"Kamu zararlarını bilip de söylememek sizi o suça ortak eder"

AKP yönetme kabiliyetini kaybettiğini, kirlenmenin, kokuşmanın en üst noktasına gelmiş durumda olduğunu belirten Özel şöyle devam etti:

"Yunusemre Belediye Meclisi’nden bir genç arkadaşımız Hamza Durmuş AKP’den seçildi. Geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etti. AKP’den istifa öyle kolay bir şey değil. Her yalanı atarlar. Rant kavgası bitmedi, bitmeyecek diye istifa etti. Bunun üzerine söyleyecek lafımız yok. Temiz siyasetten yana kim varsa bildiklerini söylesin. Kimse pisliği, rüşveti, irtikapı, zimmeti bilip de susmak zorunda değil. Kamu zararlarını bilip de söylememek sizi o suça ortak eder. Burada kirliliklerden arınmak için atılacak her adıma sahip çıkarız. Spil Dağı’nın böğrüne bir hançer gibi çekilmiş kilim desenli, fazlaca geniş ve fazlaca betonlu bir yol görülüyor. O yol 4 büyük villaya çıkıyor. Bir tanesi belediye başkanının kullandığı konut alanıdır, bir tanesi eşinin kullandığı bir alandır, diğeri bir AKP’li siyasetçinin ofis olarak kullandığı yerdir. Her bir tanesi kamu malıdır, oraya yapılması hukuksuzdur, doğa düşmanlığıdır. O yolu, oradaki katliamı görüyor, hazmetmiyor, hesabını soracağımız günü iple çekiyoruz.

“MHP’li Manisa Büyükşehir, Cumhuriyet karşıtı oluşumlara kıyakçılık yapıyor"

Arkamızdaki bina, Manisa’nın hepimiz açısından en kıymetli binalarından birisi. 2014 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Cengiz Ergün, dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm itirazlarımıza rağmen burasını 5 yıllığına kullanmak için bu binayı TÜGVA’ya verdiler. TÜGVA, burada Recep Tayyip Erdoğan için kindar nesil yetiştirecek. Türkiye’nin 81 ilinde gölge Milli Eğitim Bakanı olarak çalışan, gençlere eğitim vereceğiz diyen Bilal Erdoğan’ın vakfı. 15 Temmuz günü gibi bir bakmışsınız devletin eğitimi ve denetimi dışında yetiştirilmişler, millete kafa tutarlar. Bilal Erdoğan’ın ekibi yarının Türkiye’sinde, devletin kuralını tanımadan hareket edecek bir nesil yetiştirme peşindeler. Hükümet değişse de, bir başka kadroları hazır tutalım demekteler. Bu imzayı Cengiz Ergün attı, bu imzayı MHP ve AKP’liler attı. Cengiz Ergün’e bu imza yakışır, iktidarda kaldıktan sonra Cengiz Ergün’ün midesi her şeyi kaldırır. 2009 ve 2014’te bu adama güvenmeyin demiştik. O günlerde ona kananlar oldu. O Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı’nın adayı olmuş, kendisine oy veren dünya kadar Manisalı demokrat insana zillet ve çukur denilmesi karşısında susmuştur. O Cengiz Ergün, burayı Bilal Erdoğan’a verdi dün akşam.

"İnsanların yüzüne nasıl bakacaksın merak ediyoruz Cengiz Ergün?"

Herkes Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek büyükşehir Belediye Başkanı’nın nasıl aslına rücu ettiğini, nasıl saraya hizmet ettiğini, cumhuriyet karşıtı bu oluşuma nasıl kıyakçılık yaptığını görsün. İzmir’de CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerde en güzel evlerde otur, orada yaratılan özgürlük ortamında en güzel hayat biçimini yaşa, babanın partisi CHP ile övün, eşinin, kızının yaşam biçimini CHP’lilere örnek göster, onlardan aldığın oylarla burayı Bilal Erdoğan’a ver. Yazıklar olsun! Nasıl, bu insanların yüzüne bakacaksın merak ediyoruz Cengiz Ergün. Manisa’yı siyaseten sana dar edecek, senin hesap vermeni sağlayacak, sana huzur vermeyecek kadrolar buradalar. Bundan sonra bizden çekeceğin var! Ne kadar kötüleşebileceklerine bir örnek daha var. Fatma Güngör, Manisa’nın tek kadın otobüs şoförüydü, kendisini Manisa Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde plaketle ödüllendirdi. Bundan iki gün sonra Fatma Güngör’ü işten attılar. Atarken kendisine kıdem tazminatını, ihbar tazminatını vermediler. Bunu yaparken de utanmadılar.”

 

Etiketler :