TTB'den 100 bin imza! Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiler
Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde” eylem süreci kapsamında 17 Nisan 2022’de başlattığı “Sağlığımız İçin Hekimlere Kulak Verin!” başlıklı imza kampanyasında toplanan ilk 100 bin imzayı Sağlık Bakanlığı’na teslim etti.
Gazete Duvar'ın aktardığına göre, imzaların teslimi ve basın açıklaması için Sağlık Bakanlığı’nın ana kapısına giden TTB Merkez Konseyi üyelerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından tabipler açıklamasını bakanlığın şehir hastanesi kapısı önünde yaptı.
‘Mücadeleye devam ediyoruz’
Açıklamada ilk sözü TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı aldı. Sağlık sistemindeki çöküşü görmezden gelmeye çalışan bakanlığın, kapısı önüne gelen hekimleri polise sürdürmesini asla unutmayacaklarını söyleyen Karahancı, “Biz haklarımızı da çok iyi biliyoruz, bu hukuksuz uygulamaların hesapsız kalmayacağını da biliyoruz. Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, en başından beri güvenli çalışma ortamlarında, güvenceli çalışma koşullarında, nitelikli bir sağlık hizmeti vermek istediklerini ama iktidarın hekimleri, sağlık emekçilerini, sağlık emek meslek örgütlerini düşmanlaştırdığını ifade etti. TTB’nin imza kampanyası için belirlediği 10 acil talebi sıralayan Korur Fincancı şöyle devam etti:
“Mardin’de olduğu gibi, bu politikalarla sağlığın olamayacağının siyasi otoriteye söylememiz gerekiyor. Biz tüm düşmanlaştırma çabalarına karşın toplum ile buluşmayı başardık. Sağlık hakkımızı kazanacağımız muhakkak çünkü vazgeçmiyoruz. Hep beraber mücadeleye devam ediyoruz.”
Açıklamanın ardından “Sağlığımız İçin Hekimlere Kulak Verin!” başlıklı imza kampanyasında toplanan ilk 100 bin imza, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi.
TTB’nin 10 acil talebi şu şekilde sıralandı:
- Sağlık sisteminin temelini koruyucu sağlık hizmetleri oluşturmalıdır!
- Beş dakikada sağlık olmaz!
- Şehir-şirket hastaneleri politikasından vazgeçilmelidir!
- Sağlığa ayrılan bütçe artırılmalıdır!
- Etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalıdır!
- COVID-19 meslek hastalığı sayılmalıdır!
- Sağlık sisteminin eksikliklerinin sorumluluğu sağlık çalışanlarına yıkılamaz!
- Hekimler üzerindeki baskılara son verilmelidir!
- Tıp ve tıpta uzmanlık eğitiminde nitelik öncelikli olmalıdır!
- Hekimlerin örgütlenmesi ve haklarını savunmasının önündeki engeller kalkmalı!
TTB: Şehir hastaneleri ve özel hastaneler kamulaştırılsın
Sağlık çalışanları düzenlemesi Meclis'ten geçti
Sağlıkçılar grevde, meslek örgütleri Meclis'te: Sağlıkçının bütçesi şehir hastanesine gitti