TRT’nin 'haber politikası' Meclis gündeminde

TRT’nin 'haber politikası' Meclis gündeminde
TRT’nin CHP’li belediyelere ilişkin yürüttüğü haber politikası TBMM gündemine taşındı.

BirGün'de yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, CHP’li belediyeler hakkında aleyhte haberler üreten TRT’nin yanlı tavrı, TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, “Bizim vergilerimiz sayesinde yayın yapan Devlet kanalımız TRT’nin belediyelerimize karşı karalama kampanyası başlatmış olması kabul edilemez” dedi.

CHP’li Aydoğan, TRT’nin CHP belediyeleri hakkında yürüttüğü haber politikasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı. Aydoğan, konuya ilişkin meclis araştırma komisyonu kurulmasını da istedi.

BELLİ ZÜMREYE HİZMET EDİLİYOR

CHP’li belediye başkanlarının katıldığı etkinliklerinin haberlerinin yapılmaması için muhabirlere talimat verildiği bilgisini aldığını ifade eden Aydoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bu doğruysa TRT varlık sebebini inkar ediyor demektir. Mevzuatında bile kamu yayıncılığından söz edilen bir medya kurumunun kamusal sorumluluktan anladığı şeyin toplumla değil sadece güçle, erkle, iktidarla, siyasal çıkarla ilgili olduğunu anlıyoruz. Kamudan beslenen ve kamu yayıncılığı yaptığını iddia eden TRT bir propaganda kuruluşu haline gelmiştir maalesef. Sözü edilen kurumun adında ‘Türkiye’ geçiyor fakat görüyoruz ki burada ülke değil belli bir zümreye hizmet ediliyor.”

ART NİYETİN GÖSTERGESİ

İstanbul Altunizade’de yaşanan ve üç gün içinde çözüme kavuşturulan metrobüs yoğunluğunu haberleştiren TRT’nin, aynı hassasiyeti 25 yıl boyunca göstermediğini belirten Aydoğan, şöyle devam etti:

“Elbette bir yerde bir sorun varsa sadece TRT değil tüm kanallar ve gazeteler haberini yapmalı ve farkındalık yaratmalı. Hataların, eksiklerin düzeltilmesi konusunda medyanın desteği, yönlendirmesi elbette çok önemli fakat burada dikkati çeken şey adeta bir açık aranıyor olması. Muhbirlere özellikle Ankara ve İstanbul’da belediyelerimiz hakkında olumsuz haberler yapmaları yönünde emirler verildiği haberlerini alıyoruz. Bu da art niyetin net göstergesidir.”

ŞEFFAF ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMELİ

Konunun ayrıca Meclis araştırma komisyonu kurularak incelenmesi gerektiğini ifade eden Aydoğan, “Biz bu tavrı yıllardır yaygın medyada görüyoruz fakat TRT’nin de bu kervana aleni bir biçimde katılmış olması artık bardağı taşırdı. Devletimizin bağımsız olması gereken kurumları iktidarın borazanı haline getirilmiştir. Bu demokrasimizi zedeleyen bir tavırdır. Bu tavrın Meclis çatısı altında incelenmesi ve TRT’nin bağımsız ve tarafsız bir kurum olarak yayın hayatına devam etmesi ve kamuya karşı sorumluluk bilincini yeniden edinmesi için şeffaf bir çalışma yürütülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :