TRT muhalefeti: İşte rakamlar

TRT muhalefeti: İşte rakamlar
Tarafsız kamu yayıncılığını yok sayan TRT, şubat ayında iktidara 10 kat fazla süre ayırdı. Cumhur İttifakı’na 53 buçuk saat süre ayıran kurum, Millet İttifakı lehine yalnızca 6 saat yayın yaptı

TRT’nin, YSK’nın belirlediği seçim yayınları ilkelerini yok saymaya devam ettiği ortaya çıktı. TRT’nin, Şubat ayı boyunca iktidar lehine yaptığı haberlerin süresinin, muhalefet partilerine ayırdığı sürenin 10 kat üzerinde olduğu belirlendi. Buna göre, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na 53 saat ayıran TRT, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’na ise yalnızca altı saat ayırdı.

CHP ve İYİ Parti’ye ayırdığı toplam süre altı saatle sınırlı kalan kurumun, muhalefetin aleyhine yapılan konuşmalara ayırdığı sürenin, lehte yayın sayılan canlı yayın, haber ve miting görüntülerinin toplam süresini geride bıraktığı öğrenildi. A Haber, TGRT Haber, 24 TV, Akit TV, TV Net, Uzay Haber, Ülke TV, Kanal 7 ve Beyaz TV’nin ise sadece Millet İttifakı’nın aleyhinde yayınlara yer verdiği tespit edildi.

KENDİ YASASINI ÇİĞNİYOR

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre,RTÜK Üyesi İsmet Demirdöğen, TRT’nin tutumuna karşı sessiz kalınmasına tepki gösterdi. Kamu yayıncılığının kamuya eksiksiz, doğru ve kesin haber verme sorumluluğu olduğunun altını çizerek “Vatandaşların bu hizmetleri alma hakkı vardır. Kamu hizmeti yayıncılığı salt TRT’nin görevi ve sorumluluğu değildir. Özel yayın kuruluşlarının da en azından gerçekleri öğrenme ve doğruya erişim hakkına saygı göstermesi gerekir. Ancak içinde bulunduğumuz bu seçim döneminde özel televizyonların bu hakka saygı gösterdiğini söylemek olanaksız’’ dedi.

YİNE SEÇİM DÖNEMİNDE AKP’NİN SESİ OLDU

TRT’nin AKP, MHP, İYİ Parti ve CHP’ye lehte ve aleyhte ayırdığı süreler şöyle kaydedildi:

• AKP: 49:58:12 lehte,

• MHP: 03:32:26 lehte,

• İYİ Parti: 00:55:32 lehte, 01:11:53 aleyhte,

• CHP: 05:47:25 lehte, 05:56:12 aleyhte,

• Cumhur İttifakı: 53:30:38 lehte,

• Millet İttifakı: 06:42:57 lehte, 07:08:08 aleyhte.

Etiketler :