Tosuncuk emniyette: Savcılık 'yakalandı' dedi

Tosuncuk emniyette: Savcılık 'yakalandı' dedi
Brezilya'da teslim olan Çiftlik Bank kurucusu "Tosuncuk" olarak bilinen Mehmet Aydın, İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. Aydın, 1 Temmuz’da yayınlanan videosunda mağduriyetini kanıtlamak için Türk yargısına teslim olacağını açıklamıştı. Başsavcılığın, bugüne kadarki haberlerde Brezilya'da kendi isteğiyle büyükelçiliğe geldiği bildirilen Mehmet Aydın için, ‘yakalandı’ ifadesini kullanması dikkat çekti.

Brezilya Sao Paulo'ya giden İnterpol dairesinden 3 kişilik bir ekip tarafından teslim alınan Mehmet Aydın'ın içinde bulunduğu uçak, dün saat 22.10 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi. Apronda güvenlik önlemleri altında uçaktan indirilen Aydın, ilk olarak pasaport işlemleri için D Terminaline getirildi. Terminale girişi sırasında elleri kelepçeli olduğu görülen Aydın, güvenlik önlemleri altında terminale girdi. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Aydın, minibüse bindirilerek yine güvenlik önlemleri altında İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından Mehmet Aydın, daha sonra adli tabiplikte muayeneden geçirildi. Aydın, İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Birimi'ndeki işlemlerinin ardından saat 01.20 sıralarında  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi. Aydın'ın, İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 4 gün gözaltında tutulacağı öğrenildi.

Başsavcılık'tan 'Tosuncuk' açıklaması

Brezilya'da yetkili makamlara teslim olan ve Türkiye'ye getirilen Çitlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın (30) hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada Aydın'ın adli işlemlerinin tamamlanması amacıyla gözaltına alındığı belirtildi. 

'Adli işlemlerin tamamlanması amacıyla gözaltına alınmıştır'

 

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda Çiftlik Bank adıyla bilinen ve gelir getirme vaadiyle binlerce vatandaşın maddi zarara uğramasına neden olan oluşuma ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Suç Örgütüne Üye Olmak, Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanarak ve Ticari Şirketlerin Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak ile Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklamak suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında bu tarihe dek iki ayrı kamu davası açılmış olup, ayrıca henüz yakalanmayan veya haklarındaki deliller toplanmamış olan şüphelilere ilişkin bir soruşturmamız da devam etmektedir. Soruşturmaya konu örgütün lideri olan ve hakkında 31 Mayıs 2018 tarihli iade talepnamesi düzenlenerek Brezilya adli makamlarından iadesi talep edilen şüpheli Mehmet Aydın, adı geçen ülkede yakalanarak 03 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla iade edilmiştir. İstanbul Havalimanı'nda teslim alınan şüpheli, hem hakkında devam eden soruşturma hem de daha önce açılan kamu davaları kapsamında yapılması gereken ifade alma, sorgu vs. adli işlemlerin tamamlanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ilk ifadesi'

 

 

Kaynak:DHA

Etiketler :