Çiftlik Bank kurucusu, 'tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getiriliyor

Üç yıldır “firari” olan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olmasının ardından bugün Türkiye’ye geliyor. Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın'ın teslim olduğu sırada ve uçaktaki ilk görüntüleri de ortaya çıktı.

Mehmet Aydın, bugün Türkiye saatiyle 09.40’taki uçakla İstanbul’a hareket etti. Uçağın 22.30'da İstanbul’da olması bekleniyor. Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde (Gaziosmanpaşa Adliyesi ek binası) yapılacak. Sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na gönderilecek. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "1 Temmuz'da Brezilya'daki Türk Başkonsolosluğu'na başvurarak teslim olmuştu. Hemen irtibata geçildi. Interpol dairesinden bir ekip de Brezilya'ya  gönderildi. Yerel prosedürler tamamlandıktan sonra bugün sabah 09.50 saatlerinde onu getirecek uçak hareket etti. Akşam Türkiye'de olacak" açıklamasını yapmıştı.

İlk görüntüsü ortaya çıktı 

Aydın’ın uçaktaki ilk görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntüde Aydın'ın, konsoloslukta teslim olduktan sonra polis tarafından üst aramasının yapıldığı anlar yer aldı. Mehmet Aydın'ın, Türkiye'ye getirildiği uçakta çekilen fotoğrafta da yanında polislerin olduğu görüldü. 

tosuncuk-lakapli-mehmet-aydin-turkiyeye-getiriliyor-ilk-goruntusu-ortaya-cikti-1625-dhaphoto2.jpg

5e19b5ce5e7477bea06c5322c4311246.jpg

Hangi suçlardan aranıyor?

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın hakkında, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış bir dava var. Aydın, halen Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi kurumlarının Araç Olarak Kullanılması suçundan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinin, 07.04.2021 tarihli, Tehdit suçundan Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesinin 08 Şubat 2021 tarihli, Bankacılık Kanununa Muhalefet suçundan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesinin 06 Haziran 2018 tarihli, 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçları kapsamında Geyve Sulh Ceza Hâkimliği’nin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararlarına istinaden kırmızı bültenle aranıyordu.

Fotoğraf ve video: DHA

 

Kaynak:ANKA

Etiketler :