'Tosun Ahmet' öldü PR bozuldu

'Tosun Ahmet' öldü PR bozuldu
Manavgat'taki orman yangını sonrası HAYTAP tarafından tedavi altına alınan 'Tosun Ahmet' adı verilen dana öldü. HAYTAP Başkanı Şenpolat, gönüllü veterinerleri eleştirdi ve 'sorumluluk benim' dedi. Yangınlar sırasında aynı veterinerlerden övgüyle bahseden Şenpolat'a Arda Ormancı bu çelişkiyi sordu.

HAYTAP, Akdeniz yangınlarının simgesi haline gelen 'Tosun Ahmet'in hayatını kaybettiğini duyurdu. HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ise kendi bünyelerinde çalışan gönüllü veterinerlere ağır eleştirilerde bulundu. Şenpolat, daha önce, 'Yangın bölgesinde hayvanlara müdahalede kargaşa' haberimizde sahra hastanelerinde bünyelerindeki gönüllü veterinerlerin 'yeterli' olduğunu belirtmiş ve 'Her birimde en az 10 hekim var, teknikerlerimiz de var, ancak gönüllü olarak çalışıyorlar' demişti. Son yaptığı açıklamada ise HAYTAP bünyesindeki gönüllü veteriner hekimler hakkında, 'Doğru veteriner hekimleri seçememekten , fedakar insanların arkasında kibarlıktan duramamaktan, damar yolu bulmayı bile bilemeyen insanlara gereksiz hoşgörü göstermekten, veteriner hekimler arasındaki bilgi ve mesleki etik yarıştırmayı sadece izleyip onları bir araya getirip uzlaştıramadım' dedi. 'Tosun Ahmet'in ölümü HAYTAP'ın yaralı hayvanları pr( halkla ilişkiler) çalışması için kullandığı iddiasını tekrar gündeme getirdi. O dönem, kendilerine gelen eleştirileri kesin bir dille yalanlayan HAYTAP yöneticileri şimdi birbirlerini suçluyor.

halktv.com.tr'den Arda Ormancı, HAYTAP Başkan'ı Ahmet Kemal Şenpolat'a ve Tosun Ahmet'in hayatını kaybettiği HAYTAP Bursa Emekli Hayvanlar Çiftliği Sorumlusu Emre Demir'e ulaştı. Şenpolat, konu hakkında konuşmak istemediğini belirtip gazetecilere 'eleştiri'de bulunurken sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklamanın yeterli olduğunu söyledi.

Ahmet Kemal Şenpolat'ın HAYTAP'ın resmi hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

'Ahmet Bey yoktu, ben vardım'

Ahmet Kemal Şenpolat'ın HAYTAP gönüllüsü olan veteriner hekimlere getirdiği eleştiriler ile ilgili 'Tosun Ahmet' ve diğer orman yangınında zarar görmüş canlıların tedavi gördüğü Bursa Emekli Hayvanlar Çiftliği Sorumlusu Emre Demir, 'Öyle bir şey söz konusu değil. Ahmet Bey orada mıymış, hayvanın başında mıymış?' tepkisini gösterdi. Demir, Tosun Ahmet'in ölümünün veteriner hekim hatasından kaynaklı olmadığını belirtti.

'Ben hayvanın başında duran birisiyim böyle bir şeye katılmıyorum' diyen Emre Demir, Ahmet Kemal Şenpolat'ın çiftlikte olmadığını aktararak 'Nereden gördü ya da nereden biliyor?' diye sordu. Demir, Şenpolat'ın kafasının karışmış olabileceğini de söyledi.

'Öleceği belliydi, ötenazi yapılmalıydı'

'Tosun Ahmet'e yeterli müdahalenin yapıldığını anlatan Demir, '(Tosun) Ahmet'in öleceği 1 hafta önceden belliydi' ifadesini kullandı.

Demir ayrıca, Tosun Ahmet'in bedeninin yüzde 50'sinin 3. derece yanık olduğunu ve bunun anlamının iç organlarına kadar yanmış olması olduğunu belirterek, '(Tosun)Ahmet'in yaşaması mucize olurdu. Keşke başta ötenazi yapılsaydı, bu kadar acı çekmeseydi' dedi.

Demir, Tosun Ahmet'in acı çekmesinin önüne geçilmek için ötenazi yapılmasını Ahmet Kemal Şenpolat'ın engelleyip engellemediğini bilmediğini ifade ederken, 'O başkanımızın bileceği bir şey, yorum yapamam' şeklinde konuştu.

Veteriner hekimlerin 1 hafta öncesinden kendilerini, 'Hazırlıklı olun, (Tosun) Ahmet ölecek' ifadesini kullanarak haberdar ettiklerini aktaran Demir, 'Sadece acı çekmeden ölmesini istiyorduk ve nitekim öldü' dedi. Demir aynı zamanda Tosun Ahmet'in ölürken acı çekmediğini ekledi.

'Tarım bile bunları uyutun demiş'

HAYTAP Bursa Emekli Hayvanlar Çiftliği Sorumlusu, veteriner hekimler arasında bir ego savaşı olmadığını belirtirken Tosun Ahmet'ten önce de Akdeniz Yangınından kaynaklı çiftlikte 7 tane ölüm olduğunu belirtti. Demir, bu konuda, 'Daha önce de ölen hayvanlar olduğunda biz kimseyi yargılamadık. O zaman o veteriner hekimler mi öldürdü oluyor? Bu çok yanlış bir itham' cümlelerini kurdu.

Hiçbir veteriner hekimin hayvanları öldürmek için okumadığını söyleyen Demir, Tosun Ahmet'in artık tedaviye cevap vermediğini ve her geçen gün geriye gittiğini aktardı.

Bunun yanı sıra Demir, daha önce hayatını kaybeden 7 hayvanın da yangın kaynaklı hayatını kaybettiğini ifade ederken , "Ama zaten, hayvanların çoğu ölecekti belki. Oraya Tarım (Tarım ve Orman Bakanlığı) bile gittiğinde 'bunları uyutun' demiş" cümlelerini kullandı. Hayvanların yarısının yandığını ve bakanlık görevlilerinin 'yanmışlar, acı çekiyorlar. uyutun' dediğini aktaran Demir, HAYTAP'ın bu canlıların tedavilerine devam ederek hiçbir masraftan kaçınmadığını ifade etti.

Ne olmuştu?

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen, orman yangınları sırasında HAYTAP'ı eleştirmiş ve HAYTAP'ın iddia ettiği kadar yaralı hayvanın kurtulamadığını, kurtulanların da ücretsiz olarak kliniklerde tedavi gördüğünü ya da acı çekmemeleri için uyutulduklarını ifade etmişti.

HAYTAP Başkanı Şenpolat ise 300 civarı hayvanı tedavi ettiklerini iddia etmiş ve yangın sırasında ünlenen HAYTAP Sahra Hastaneleri’nin aslında hastane olmadığını dikkat çekmek için öyle söylediklerini dile getirmişti.

Etiketler :