Tokatköylüler: Dava süreci lehimize olduğu için belediye tahliye etmek istiyor

Beykoz, Tokatköy’de bugün polisin mahalle sakinlerine sert müdahalesiyle evler boşaltılmaya başlandı. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Yakınlarının da gözaltına alındığını belirten Tokatköy Mahalle sözcüsü Ahmet Kanbur “Davalarda bilirkişi raporları bizim lehimize geldiği için belediye rızamız olmadan tahliye etmeye çalışıyor” dedi.

Beykoz Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında zorla evleri boşaltıyor. Mahallelinin itirazına ve direnişine karşın bugün polisin sert müdahalesiyle evlere girildi. Çok sayıda mahalleli gözaltına alındı. Tokatköy Mahalle sözcüsü Ahmet Kanbur polisin sert müdahalesine dikkat çekerek “Burada rezerv alanı ilan edilmesine bağlı bir kentsel dönüşüm var. Hem rezerv alanı kararına hem de imar planlarına karşı davalar var ve davalarda bilirkişi raporları bizim lehimize geldiği için belediye rızamız olmadan tahliye etmeye çalışıyor. Boşaltmak istedikleri iki evin de iki tane davası var. Yargı sürecini beklemeden tahliye etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

‘Kamu yararına uygun değil’

Mahalle sakinlerinden Selime Yüksel de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilgili küçük ve büyük imar planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. İstanbul 13. İdare Mahkemesi’nde görülen davaya bilirkişi söz konusu imar planlarını şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulmadı.

‘Evimi yeniden satın alacağım’

Halktv.com.tr’ye konuşan Selime Yüksel, bugün polisin müdahalesine tepki göstererek “Bunlar mahkeme falan dinlemiyor. Bunlar katil, hiçbir şey dinlemiyorlar. Biz katil miyiz, biz neyiz? Bu ülkeden benim çocuğum 15 ay askerlik yaptı” dedi. Yüksel taleplerinin kendi evleri olduğunu belirterek özetle şöyle konuştu:

“Burada hak, hukuk, adalet dinlemiyorlar. Bilirkişi raporu lehimize çıktı ama bunlar hak, hukuk dinlemiyor. Ceplerini doldurmanın peşindeler. Allah yemek nasip etmesinler. Hırsızları koruyorlar ama ‘hayır’ diyenlere yok. Senelerce para ödeyeceğim. Evimi yeniden satın alacağım. 50 senedir burada oturuyorum.”