TİP'li Sera Kadıgil'den İmamoğlu tepkisi: 'Hapse attırmaya çalışmak ahmakça değil mi?'

İBB Başkanı İmamoğlu'na YSK başkan ve üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle verilen hapis ve siyasi yasak sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor. İmamoğlu davasına verilen karara tepki gösteren isimlerden biri den Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle açılan davanın dün görülen duruşmasında karar çıktı. Mahkeme İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verdi. İmamoğlu hakkında verilen karar tepkilere neden oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, Meclis'te yaptığı konuşmada İmamoğlu'na destek verdi.

Sözlerine "Müthiş bir ahmaklığın kısa tarihini anlatacağım izniniz olursa" diye başlayan Kadıgil, "Bir halkın ferasetini hileyle hurdayla zorbalıkla yok edebilirsem muktedir olurum sanıp tam da bu yüzden asla muktedir olamayanların kadim hikâyesi bu. Muktedir olamıyorlar çünkü ne yaparlarsa yapsınlar herkesi susturamıyor, herkesi korkutamıyor, herkesi bir türlü kandıramıyorlar. Bazen hala satın alamadıkları bir gazeteci çıkıp bozuyor oyunlarını, bazen eski bir işbirlikçileri kimi zaman halk tümden dikiliyor karşılarına kimi zaman daha on beşinde bir çocuk çoğu zamansa kadınlar. Her fırsatta deniyor işte şansını. Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemek ahmaklıktır Einstein ama bu iktidar tekrar tekrar anı yöntemleri deneyerek herkesi korkutabileceğini sanmaya ne yazık ki devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kadıgil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendisinden önceki bana ceza ver diye baskı yapıyorlar ben hukuka göre karar veririm dediği için Samsun'a sürülen bir hakimin yerine cübbe giyip oturabilen bir hakim ne yaptı? İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanına Süleyman Soylu’ya ahmak dediği için YSK üyelerine hakaretten ceza verdi. İstanbullunun oyuyla bir kez değil iki ez seçilen İmamoğlu’na siyasi yasak getirebilirim sandı. Ahmaklık diyorduk yani hani...

'İmamoğlu'nu hapse attırmak ahmakça değil mi?

"İstanbul seçimlerini hiçbir şey olmadıysa bile bir şeyler oldu diyerek iptal ettirip, vesileyle 8 yüz bin oy fark yemenizin üstünden daha 4 yıl geçmemişken, sizin reisiniz 30 yıldır bir şiir okuduğu için yattığı o 4 aylık hapsin ekmeğini hala azimle yerken, İmamoğlu’nu hapse attırmaya çalışmak sizce de çok ahmakça değil mi?
İBB başkanını saray yargısı eliyle diskalifiye ederim sanmak, sonra da bu halk oturup çekirdek çitleyerek bize izin verir diye beklemek, Sandıkta dizlerini titreteni yargıyla durdurabilirim sanmak… Bence bayağı ahmakça."

‘Ahmak çabalar iş olacağına varır’

"Çok söz söyledik ama sözlerin en güzelini yine atalarımız söylemiş "Ahmak çabalar iş olacağına varır" o yüzden siz ne yaparsanız yapın geleceğini çalmaya kalktığınız bu ülkenin güzel insanları, sizden de ucube sisteminizden de reisinizden de illallah etti. O yüzden istediğiniz ahmaklıkta inat edin, istediğiniz kötülüğü yapın, istediğiniz yalanı söyleyin, bu memleketi sizin kirli ellerinize bırakmayacağız. Saray rejimini tarihe gömene dek bu ülkenin vicdanları -biz- birbirimizin elini bırakmayacağız."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :