THY, corona virüs önlemlerini açıkladı

THY, corona virüs önlemlerini açıkladı
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, corona virüse karşı alınan önlemleri açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, koronavirüse karşı alınan koruyucu önlemleri açıkladı. 

Aycı, "Nahçıvan'a uçuşumuzu geçici süre durdurmuş bulunuyoruz. Bakü, Gence diğer uçuşlarımız devam ediyor" dedi.

Aycı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İran'ı da çok sıkı takip ediyoruz. Yeni tahliyeler gerektiğinde gerekli koşulların sağlanıp gerekli şiş birliğinin sağlandığını gördüğümüzde, yine gerekli tahliye işlemlerini yapmak üzere ihya edeceğimiz seferlerimiz olabilir. Bu zamana kadar seferlerimiz durdurulmuştur. 12 tane risk ülkesi var. Bu 12 ülke ile alakalı olarak biz dezenfekte işlemlerini yapıyoruz. Yolcularımız ve ekiplerimiz için de gerekli maske ve tedarikleri yapıyoruz. Anonslar yapıyoruz. Mürettabatımıza ve yöneticilerimize eğitim verildi. Riskin yönetilip en aza edilmesi için elimizden gelen azami gayreti gösteriyoruz. 

 

Özellikle bu tip ülkelerle ilgili bu sabah Sudi Arabistan liste yayımlayarak her türlü yolcu gelişini durdurdu. Suudi Arabistan'a daha sınırlı bir yolcu giriş çıkışı söz konusu .22 ülkenin vatandaşlarına seyahat sınırı koydular. İstanbul Havalimanı'nda bu ülkelerin yolcularına dikkat ediyoruz. Değişken ortamlarda alınan kararlara uyum gösteriyoruz. Bu kararlara göre de filomuzu ve mürettabatımızı yönlendiriyoruz.

 

Bilet değişimi konusu önemli. Ocak ayı başındaki Vuhan merkezli başlayan bu virüs sebebiyle salgından etkilenen ülkelere sefer iptallere yaptık. Şubat ve Mart ayı içerisinde Pekin Hariç Çin seferleri de iptal edildi. Bilet değişim ve iadelerini son derece kolaylaştırdık .Bir ücret talep etmeden mayıs ayına kadar olan bütün bu biletleri değiştirmek açığa almak veya bedelini geri ödemek konusunda tüm kolaylıkları tüm yolcularımıza gösteriyoruz. Yolcularımızı yormadan, zaman kaybetmeden mümkün olduğunca en kolay ve kısa sürece gerekli değişimleri yapmayı görev addediyoruz. Tüm esnekliklerle ilgili talimatları ekiplerimize verdik. 

 

Bir dezenfekte şirketi tarafından akredite edilen cihazlarla uçaklarımızı temizletiyoruz. 

 

250'den fazla uçağımızı çok hızlı şekilde dezenfekte ettik, devam ediyoruz. Yolcularımız hayatın olağan akışını devam ettirebilirler. Virüs son derece riskli ama ondan daha tehlikeli olan ihtiyatsız, tedbirsiz olmak.