'Thodex' soruşturmasındaki 3 kritik isimden ikisi yakalandı

'Thodex' soruşturmasındaki 3 kritik isimden ikisi yakalandı
Kripto para dolandırıcılığı soruşturmasında Thodex şirketinin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ve yazılımcı Oral Çınar yakalandı. Soruşturmadaki üç kilit isimden ikisi olan Azap ve Çınar'ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Thodex soruşturması kapsamında daha önce ifadeleri alınan şirket çalışanları, Faruk Fatih Özer'in bu işte yalnız olmadığını, firari şüpheli şirket yöneticileriyle ortak hareket ettiklerini düşündüklerini anlattılar.

Şüpheliler dolandırıcılıktan haberdar olmadıklarını ama bu durumun Özer'in de aralarında olduğu şirket yöneticilerinin ortak planı olduğunu savundular. İfadeler sonrası, yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer'in eşi Zuhal Özer'in soruşturmada 3 kritik isim olduğu belirlendi.

Şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap ve şirketin yazılımcısı Oral Çınar yakalandı. Oral Çınar'ın Sarıyer'de gözaltına alındığı öğrenildi. İki şüphelinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Finans uzmanı adliyeye sevkedildi

Thodex soruşturmasında yakalanan şirketin finans uzmanı Rana Azap, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Thodex soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı olan ve yakalanan şirketin finans uzmanı Rana Azap sabah saatlerinde ilk olarak  Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Rana Azap,  daha sonra cumhuriyet savcısının talimatı ile ifade işlemleri için Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü.

Burada ifadesi alınan Rana Azap, Gayrettepe Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından polis merkezinden alınarak tekrar adliyeye götürüldü. Rana Azap'ın polis merkezindeki işlemleri sürerken, polis merkezinin girişinde de kendisini Rana Azap'ın nişanlısı olduğunu söyleyen bir kişinin beklediği görüldü.

DHA

 

Etiketler :