Tesislerden 4 Milyon Lira Değerinde Kablo Çaldılar! 2 Tutuklu

Tesislerden 4 Milyon Lira Değerinde Kablo Çaldılar! 2 Tutuklu
Tekirdağ'da inşaat halindeki fabrika ve tesislerden 4 milyon TL değerinde sanayi tipi kablo çalan 5 şüpheliden 2'si yakalandı. Hırsızlık ve şüphelilerin yakalanma anı, güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Ergene, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerindeki inşaat halindeki fabrika ve tesislerden yaklaşık 4 milyon TL değerinde bakır kablo hırsızlığı yapıldıktan sonra, İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti. Tesislerdeki ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen jandarma, şüphelilerin İstanbul'dan sahte plakalı kapalı kasa minibüsle geldiğini belirledi.

tesislerden-4-milyon-liralik-kablo-hirsi-47885.jpg

Takip edilen araç, önceki gece Süleymanpaşa ilçesinde tespit edildi. Jandarmanın 'dur' ihtarına rağmen sürücü kaçmaya devam etti, ekipler ise takibe başladı.

tesislerden-4-milyon-liralik-kablo-hirsi-47885-1.jpg

Yaklaşık 20 kilometre sonra şüpheliler, Ergene ilçesi yakınlarında aracı terk ederek yaya olarak kaçmaya başladı. E.T. ve K.S. isimli şüpheliler yakalanıp gözaltına alınırken, 3 kişi kaçmayı başardı. Araçta yapılan aramada çalıntı kablolar ele geçirildi.

tesislerden-4-milyon-liralik-kablo-hirsi-47885-2.jpg

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı. Kaçan 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

tesislerden-4-milyon-liralik-kablo-hirsi-47885-4.jpg

Kaynak:DHA