Telefonu Açtı 7 Milyon Lirası Uçtu!

İstanbul’da telefonla aradıkları 85 yaşındaki kadına kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar yaşlı kadından 7 milyon lira aldı. Dolandırıldığını anlayan kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bakırköy’de ikamet eden 85 yaşındaki Z.D.‘yi telefonla arayan bir kişi kendisinin polis olduğunu söyleyerek konuşmaya başladı. Telefonda yaşlı kadına "Terör örgütüne operasyon yapacağız operasyona sizin de adınız karışmış. Biz operasyonu yapana kadar evinizde ne kadar değerli ziynet eşyası ya da para varsa teslim almamız gerekiyor" dedi. Bu söylenenlere inanan yaşlı kadın eve gelen sahte polise tam 7 milyon lirayı elleriyle teslim etti. Dolandırıcı parayı alıp arkasına bile bakmadan kayıplara karıştı. Bir süre sonra yakınlarıyla irtibata geçen yaşlı kadın, dolandırıldığını anladı.

whatsapp-image-2024-06-05-at-10-59-11.jpeg

PARAYI ALINCA KILIK DEĞİŞTİRDİ

Hemen durumu polise bildirdi. Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri incelenen kamera görüntülerinden şüphelinin izini buldu. Şüphelinin yaşlı kadınla sokakta buluşup içi para dolu çantayı aldıktan sonra bir ara tenha yerde kılık kıyafetini değiştirdiği tespit edildi. Kameralara yansıyan görüntülerde şüpheli kıyafetini değiştirip yoluna devam ediyor.

whatsapp-image-2024-06-05-at-10-59-10.jpeg

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince adım adım izlenen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Daha önceden 5 suç kaydı olan 27 yaşındaki B.N.T. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

whatsapp-image-2024-06-05-at-10-59-11-1.jpeg

whatsapp-image-2024-06-05-at-10-59-12.jpeg