Teğmenlerin 'Atatürk fotoğrafı' kavgasında cemaat izi: Nedir Bu 'Hubb-i fillah' ?

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım töreninde Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin kurduğu WhatsApp grubuna ‘Hubbi Fillah’ adını verdiği ve yazışmaları ortaya çıktı. Allah için sevmek anlamına gelen bu kavram ne ifade ediyor? İlahiyatçı Nazif Ay, Halk TV'ye anlattı.

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım töreninde Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin daha önce cemaat yapılanması içinde oldukları gerekçesiyle şikayet edildiği ancak herhangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Atatürk fotoğrafı asmayan teğmen ve arkadaşları ‘Hubbi Fillah’ (Allah için sevmek) adlı bir Whatsapp grubu kurdu. Bu grubun bir cemaat yapılanması içinde olduğu öne sürüldü. Bahsi geçen teğmenlerin telefon yazışmaları da ortaya çıktı. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin “Allahü teâlâ için sevmek” anlamına gelen ‘Hubb-i fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurduğu, bu grup üzerinden yapılan yazışmalarda haftasonları bir eve gittikleri, bir ağabeyden kitap aldıkları ve bir “dava”dan bahsettikleri bilgisine ulaşıldı.

HUBBİ FİLLAH

Bir gruba verilen bu adın ne olduğunu İlahiyatçı Nazif Ay, Halk TV'de açıkladı. Ay'ın açıklamaları şöyle:

"TSK içerisine sokulmak istenen mantık ne yazık ki, "İslamcı Siyaset". Kurulan tüm örgütlenmelerde bu mantık yürüyor. Askeriyede, Ahmet Zeki Üçok, 'Mavi Takkeliler'den bahsetmişti. Bu takkeyi Süleymancılar takar. Bu giysiler takkeler aslında subliminal mesajdır.

"ALLAH İÇİN SEVMEK - ALLAH İÇİN NEFRET ETMEK"

Tuzla'da teğmenler arasında yapılan bu görüşmelerdeki ana başlık, Hubbi Fillah. Bu, Allah için sevmek demektir. Bunu dediğiniz zaman çok masumane bir kavram gibi gelir. Bu kavramın bir de devamı vardır. Bu kavramın devamında el hubbi fillah, buğz-i fillâh da Allah için nefret etmek demektir. Bu demek oluyor ki bu kavramın devamı o kadar masum değildir.

Necip Fazıl'ın hedefini gösteriyor şu anki durum da bize. Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek."

Etiketler :