TCDD'de 'İsmail Saymaz'a konuştunuz mu?' soruşturması

TCDD'de 'İsmail Saymaz'a konuştunuz mu?' soruşturması
TCDD’de, kamulaştırma davalarının takibi için yandaş 12 avukatla sözleşme imzalandığına ilişkin İsmail Saymaz’ın halktv.com.tr’de yayınlanan haberi üzerine Bağımsız Taşımacılık Çalışanları Sendikası İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol hakkında kurum içi soruşturma başlatıldı. Soruşturma yazısında Erdal Akyol’a, “SAYMAZ’a konuştunuz mu?” diye soruldu.

halktv.com.tr’de 26 Ağustos’ta yayınlanan "TCDD'den yandaş avukatlara metrekare başına kıyak" başlığı altındaki haberde görüşüne yer verildiği için Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Başkanı Erdal Akyol’a soruşturma açıldı.

Yazıda, Saymaz’ın haberinde TCDD Hukuk Müşavirliğince yapıldığı iddia edilen birtakım iş ve işlemlerden bahsedildiği belirtilerek, şu soru yöneltildi:

“1-Gazeteci İsmail Saymaz'a veya başka bir basın organına haber içeriğindeki konularla ilgili bir açıklama yapıp yapmadığınızı,

2-Söz konusu açıklama size ait ise bu konuda alınmış sendika kararının olup olmadığını Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 18/ç maddesi gereği iki gün içinde cevaplandırmanızı rica ederim.”