Yük treni Marmaray'da denizin altından geçerken perona sürttü

Marmaray hattını kullanan TCDD'nin yük treninin vagonları Marmara Denizi altındaki tüp geçitten geçerken peronlara zarar verdi. Tren, Sirkeci peronunda durduruldu.

TCDD'nin yük treninin vagonları, önceki gün Marmaray hattının Marmara Denizi altındaki tüp geçidinden geçerken peronlara sürttü. Vagonların üç perona hasar verdiği, bir vagon kapağının raylara düştüğü anlaşıldı.

Yük trenleri yolcu trafiğinin olmadığı saat 24-05 arasında Marmaray'ı kullanıyor. İki gün önce 13041 numaralı yük treni demiryolunun Üsküdar ve Sirkeci hattını oluşturan Marmara denizi altındaki tüp geçide girdiği sırada perona sürttü. Tren Sirkeci istasyonu çıkışında durduruldu. Demiryolu hattında yapılan kontrolde bazı vagonların Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar ve Sirkeci peronlarına sürterek hafif hasar verdiği saptandı. Bir vagon kapağının raylara düştüğü belirlendi. Acil kurtarma aracı ile kapak kaldırıldı. Yol beş saat trafiğe kapalı kaldı. Dört tren bir saat ertelendi.

TCDD çalışanları "Tüp tüneldeki yük treni taşımalarında vagonlar ve vagon üstü yük ölçüleri mutlaka denetlenmeli" diyor. Çalışanlar, Haydarpaşa ve Sirkeci'deki feribot iskelelerinin faal halde bekletilmesi ve Sirkeci'deki iskelenin Yeşilay'a tahsisinden vazgeçilmesi gerektiğini anlattı.