Tarım ve Orman Bakanlığı: Siviller gelişigüzel yangına müdahale etmesin

Tarım ve Orman Bakanlığı: Siviller gelişigüzel yangına müdahale etmesin
Türkiye'nin dört bir yanını saran yangınlarla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, "Siviller gelişigüzel yangına müdahale etmesin" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman bakanlığı sosyal medya hesabı Twitter'dan, Türkiye'nin farklı bölgelerinde 8 gündür devam eden yangınlara yönelik müdahalelerle ilgili, "Sivillerin hiçbir deneyim ve kişisel koruyucu donanımı olmadan, gelişigüzel bir biçimde yangına müdahale etmesi güvenli değildir" ifadelerinin bulunduğu bir paylaşım yaptı.

Bakanlık, "Yangında canı pahasına fedakârca mücadele eden kahramanlarımızı töhmet altında bırakacak söz ve eylemlerden kaçınmak hepimizin ortak sorumluluğudur" diyerek şöyle bir paylaşım yaptı;

"Türkiye’de hiçbir itfaiye erinin veya orman işçisinin ‘Bu ormanların yanmasını bekliyoruz’ ifadesini kullanması mümkün değildir. Yangında canı pahasına fedakârca mücadele eden kahramanlarımızı töhmet altında bırakacak söz ve eylemlerden kaçınmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Orman yangınlarına müdahale belirli güvenlik tedbirlerine uyularak yapılır. Yangına müdahalede tehlikeli olan cephelerde sivillerin hiçbir deneyim ve kişisel koruyucu donanımı olmadan, gelişigüzel bir biçimde yangına müdahale etmesi güvenli değildir"

İşte bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım;

 

 

 

 

 

Etiketler :