Tarikatçılar Atatürk büstünü bezle örttü

Tarikatçılar Atatürk büstünü bezle örttü
Sinop’un Boyabat Bağlıca köyünde bir okulun bahçesinde namaz kılan ve tarikat mensubu olduğu iddia edilen grup, Atatürk büstünün üzerine bezle örttü.

Gazeteci Barış Yarkadaş, olayı Twitter hesabında paylaştı. Yarkadaş’ın tarikat mensubu olduğunu iddia ettiği grup, köyde cami olmasına rağmen okul bahçesinde namaz kıldı.

Namaz kılarken, imamın talimatı üzerine Atatürk büstünün üzerine bezle örtüldü. Yarkadaş’a konuşan bir köylü, “Örtüyü imam örttürdü. Muhtemelen kötü niyetle yapmadı. Biz bu köyü çevrelemek isteyen tarikatlara izin vermeyiz. Bugün sadece bir yanlış anlaşılma oldu. Köylüler fotoğrafı görünce rahatsızlık yaşandı ve örtü kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

ataturk-bustu.jpg

Köyün alevilerin yoğun yaşadığı bir yerleşim yeri olduğu ve köye tarikatın girmeye çalıştığı ifade edildi.

Yarkadaş’ın tweetleri şöyle:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk'e hakaret ederse, tarikat da bunu yapar! Sinop Boyabat Bağlıca Köyü'ndeki okulun bahçesinde  namaz kılan bir grup tarikat mensubu, ATATÜRK heykelinin üstünü bezle örttü. Köyde cami olmasına rağmen, okulun bahçesinde namaz kıldılar.

Bu fotoğrafı bana gönderen köylü yurttaşımız telefonda adeta isyan etti ve "Cami dururken, bilinçli olarak okulun bahçesine geliyorlar ve Atatürk büstünün üstünü örterek saf tutuyorlar. Bez dünden beri örtülü. Bunlar bir tarikat.. Atatürk'e yapılanı sindiremiyoruz" dedi.

Bu twitlerimden sonra köyden arayan bir yurttaşımız şunu söyledi: "Alevilerin yoğun yaşadığı bir köye tarikat girmeye çalışıyor. Ancak köylüler izin vermiyor. Namaz kılanlar da örtüyü twitlerden sonra kaldırdılar. Yanlış anlaşıldıkları için üzgünler. Atatürk'e saygısızlık niyetlerinin olmadığını söylüyorlar. Bunu da kamuoyuna duyurmanızı istediler. Örtünün yanlış anlaşılmasından ve ortaya çıkan tablodan onlar da rahatsız olmuş. ÖRTÜ, Atatürk büstünün üstünden kaldırıldı. Köydeki büst eski haline döndü. Herkesin bayramını kutluyorlar."

Bilgi veren bir başka yurttaş: "Örtüyü imam örttürdü. Muhtemelen kötü niyetle yapmadı. Biz bu köyü çevrelemek isteyen tarikatlara izin vermeyiz. Bugün sadece bir yanlış anlaşılma oldu. Köylüler fotoğrafı görünce rahatsızlık yaşandı ve örtü kaldırıldı. Mesele bundan ibaret."

Etiketler :