Tapu Kadastro Sitesini Kopyalayıp Vurgun Yaptılar

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini kopyalayarak sahte site oluşturan ve ardından siteye girerek işlem yapan vatandaşların kredi kartlarını kopyalayarak yaptıkları 1 milyon liralık vurgunla cep telefonu satın alan 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan şikayet üzerine çalışma başlattı.

Ekipler yaptıkları çalışmalarda, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini kopyalayarak sahte site oluşturan üç kişinin, siteye girerek işlem yapan vatandaşların kredi kartlarının bilgilerini topladığı ve kartları kopyalayarak ülke genelinde faaliyet gösteren bir kurumsal firmadan cep telefonu ve çeşitli dijital materyaller satın aldığını tespit etti.

tapu-kadastro-sitesini-kopyalayip-vurgun-yaptilar.webp

Siber Polisi, üç suç ortağının siparişlerini verdiklerini cep telefonu ve dijital materyallerin, Eyüp Sultan İlçesi'ndeki bir adresten teslim alınacağı saptandı. Adres fiziki takibe alındı. Siparişleri teslim almaya gelen iki kişi ve iş yeri sahibi yakalanarak gözaltına alındı.

Söz konusu adreste ve şüphelilerin kullandığı araçta yapılan aramalarda piyasa değeri bir milyon lira olan 23 cep telefonu ve bir PowerBank ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen üç şüpheli de "Adli Kontrol" kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.