AKP'yi Zora Sokan Görüntüler

Filistin'e destek olmak ve İsrail ile ticareti durdurmak için Taksim'de bir araya gelen "Filistin İçin Bin Genç" grubuna polis sert müdahale etti. Biri çocuk 43 kişi gözaltına alındı, 38'i serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili iki emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

İstanbul Taksim'de Filistin'e destek yürüyüşü düzenlemek isteyenlerin polis tarafından sert bir şekilde müdahale edilmesi ve ardından 43 kişinin gözaltına alınması, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış durumda.

İsrail ile ticaretin kesilmesi için Taksim’de eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu, ters kelepçeyle gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protesto gösterisi bittikten sonra göstericilerden bir grubun tüm uyarılara rağmen dağılmadığını ve "devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet ettiği" söyledi.

israil2.webp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, göstericilerin dağılmaması ve devlet büyüklerine hakaret etmeleri sonucunda polisin müdahalesiyle gözaltına alınanların sayısı 43 olarak belirtilmiş. Bu olayla ilgili olarak iki emniyet görevlisinin açığa alındığı ve mülkiye müfettişinin görevlendirildiği de vurgulanmış.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise İstanbul'daki bu olayları büyük bir üzüntüyle takip ettiğini ifade ederek, gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtmiş ve süreci yakından takip edeceklerini dile getirmiştir.

polis.jpeg

İçişleri Bakanı'nın Açıklaması:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 43 kişinin gözaltına alındığını ve olayla ilgili iki emniyet görevlisinin açığa alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, olayla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirildiğini ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

CHP'den Tepki:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, süreci takip etmek amacıyla İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek'i görevlendirdi.

Özel, Twitter'da yaptığı açıklamada, gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılmasını istedi ve "İfade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Etiketler :