Taksiciden gazeteciye: Kafana sıkarım

Gazeteci Fırat Fıstık, kendisini almayan ve “Kafana sıkarım” diye tehdit eden taksiciyi görüntüledi.

Olay, gece saat 01.15 sıralarında Üsküdar Altunizade'de meydana geldi. Gazeteci Fırat Fıstık taksiye binmek istedi. 34 TBP 61 plakalı taksinin şoförü Fıstık'ı aracına almadı. Fıstık, bunun üzerine telefonunun kamerası ile görüntü almaya başladı. Fıstık'ı "kafana sıkarım" diyerek tehdit eden taksici küfrederek aracından çıktı. O anlar görüntülere yansıdı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri olayın yaşandığı yerde taksilere yönelik denetim yaptı.

Fıstık, Twitter'dan paylaştığı videoya “15 dakika önce bu videoyu çektim. Altunizade’de 34 TBP 61 plakalı taksi dahil olmak üzere 7 taksi sadece karşıya gittiğini söylüyor ve yolcu almıyor. Üstüne de küfür ediyor" diye yazdı.

Eyüp Aksu: Yetki İBB'de

Gerçek Gündem'de yaşadıklarını haberleştiren Fırat Fıstık, paylaşımının ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun kendisini aradığını belirtti. Aksu, Fıstık'a yetkinin İBB'de olduğunu söyledi. Fıstık, Aksu ile arasında geçen konuşmayı şöyle aktardı:

"İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da bana ulaştı ve 'Öncelikle çok geçmiş olsun. Araçla ilgili gerekli işlemleri yapıyoruz. Büyük bir terbiyesizlik yapmış, şoför arkadaş hakkında da gerekenleri yapıyoruz. Yetki, İBB’de. Biz de yetki olsa iki dakikada o araç ve şoförle ilgili gerekli işlemleri yaparız' dedi."