Suruç Katliamı'nın emrini veren IŞİD’li aile Urfa’da yaşıyor

Suruç Katliamı'nın emrini veren IŞİD’li aile Urfa’da yaşıyor
Yakalanan IŞİD Üyesi Azzo Halaf Süleyman El Aggal hakkındaki Emniyet’e göre IŞİD’e katılan 60 Aggal ailesi üyesinin bir kısmı Urfa’da yaşıyor. Ayrıca Suruç Katliamı’nın emrini veren kişi de yine Aggal ailesinden.

Urfa’da 11 Ocak’ta ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla yakalanan, Suriyeli Aggal ailesinden Azzo Halaf Süleyman El Aggal hakkındaki Emniyet fezlekesi ortaya çıktı. IŞİD’in 20 Temmuz 2015’te gerçekleştirdiği Suruç Katliamı’na ilişkin Urfa 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına Aggal ailesiyle ilgili Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir ifade tutanağı ve istihbarat bilgisi girdi.

Emniyet fezlekesine göre Aggal ailesinden 60 kişi IŞİD’e katıldı. ‘Rakka Valisi’ Abu Lokman’ın bu ailenin IŞİD’e katılması için Ebubekir El Bağdadi’ye referans olduğu belirtilen fezlekede, Aggal, ‘ailesinin bazı üyelerinin ise hâlâ Urfa’da yaşadığı’ öne sürüldü.


ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre emniyet fezlekesinde yer alan Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın (TEM) 21 Ekim 2019 tarihli istihbaratında; “DEAŞ (IŞİD) terör örgütü içerisinde önemli bir yeri olan Aggal ailesinden yaklaşık 60 unsurun geçmişte DEAŞ terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü sırada hayatını kaybettiği” belirtildi.

Sağ kol da var katliamcı da

İstihbarata göre Faiz El Aggal; zamanla IŞİD içerisinde yükselerek, ‘Rakka Emniyet Sorumlusu’ oldu. Faiz El Aggal ilerleyen süreçte Abu Lokman’ın ‘sağ kolu olarak görüldü.’ Aggal ailesinin bir başka üyesi, IŞİD’in ‘kuyu katliamcısı’ olarak bilinen Halaf El Hulus’un ise ‘IŞİD’in Tel Abyad Emiri olduğu’ ileri sürüldü.

Suruç’un emrini vermişler

Aggal, 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç’ta 33 gencin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba eyleminin emrini amca oğlu Mahir El Aggal’ın verdiğini yönelik bilgisi olduğunu belirterek, “Patlamanın gerçekleştiği dönemde sınır emiriydi. Emin olmamakla birlikte Suruç patlamasının talimatını Mahir El Aggal verdi. Bombayı temin ederek, bombanın sınır geçişine aracılık etti” dedi.

Ailesine ait bilgileri paylaştı

Süleyman El Aggal’ın, kendisiyle aynı soy ismi taşıyan IŞİD’ciler hakkında paylaştığı bilgilerin bir kısmı şu şekilde:

• Faiz Ali El Aggal, IŞİD’in üst düzey emiri. İlk olarak Sulük emiri oldu, sonra Rakka ve Deyrizor emiri oldu.

• Amcaoğlu Mahir El Aggal, IŞİD’in istihbarat emiri. İdlib’de olduğu biliniyor.

• Amcaoğulları Eyyüb Hamed Süleyman El Aggal, Süleyman Hasan Süleyman El Aggal, Ahmed Süleyman El Aggal ve Eyyüb Ahmed Süleyman El Aggal; IŞİD içerisinde savaşçıydı.

Türkiye’de olanlar var

Aggal, IŞİD içerisinde faaliyet gösteren Ebu Cendel Türki, Ebu Abdurrahman Türki ile Muhammed Ali’nin keskin nişancı olarak görevlendirildiğini açıkladı. Aggal, IŞİD’de idari işlere bakan Hasan Huveyş El Habeş ve IŞİD’e savaşçı olarak görev yapan İbrahim Halaf Elbarho’nun Türkiye’de olduğunu iddia etti. Ayrıca Terörle Mücadele Müdürlüğü’nün istihbaratına göre IŞİD’e patlayıcı madde kuryeliği yapan Süleyman El Aggal’ın amcaoğlu Abdullah El Hüseyin Aggal, Urfa Akçakele’de telefon dükkânı işletiyor. Hüseyin Aggal’ın kardeşi Azzo Hüseyin El Aggal ile Hazzo Hüseyin El Aggal ve Hüseyin El Aggal Türkiye’de yaşıyor.