Sosyal medya fenomenlerine çekiliş sorgusu

Milli Piyango İdaresi'nden izin almadan gönderilerle takipçiler arasında çekiliş yaptığı belirlenen sosyal medya fenomenleri, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifadeye çağırıldı.

Sosyal medya fenomenleri ifadeye Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifadeye çağırıldı.

Sosyal medya fenomenlerini takibe alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü inceleme başlattı. Milli Piyango İdaresi'nden izin almadan video ve görsellerle takipçileri arasında çekiliş yaptığı belirlenen Enes Batur, Başak Karahan, Reynmen gibi ünlü sosyal medya fenomenlerinin aralarında bulunduğu 18 kişi ifade için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı.

10 kişinin ifade vermesi bekleniyor

Damla Nur Altun, Başak Karahan, Doğan Kabak, Ferit Karakaya, Cantuğ Özsoy'un ifade işlemleri tamamlanırken, Enes Batur, Sezgin Yılmaz ve Tamer Yeşildağ'ın da aralarında bulduğu 10 kişinin de bugün ifadeye gelmesi bekleniyor.

sosyal-medya-fenomenleri-ifadeye-cagrildi-fotografla-9979-dhaphoto3.jpg

'Milli Piyango İdaresi'nden izin aldık'

Damla Nur Altun ifade sonrası çekilişlerin yasak olmasıyla ilgili "Milli Piyango'dan izin aldık zaten, belgeleri gösterin dediler gösterdik" dedi. 

'İznim olmasa ceza alırdım'

Mali Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giden Enes Batur yaklaşık yarım saat ifade verdi. Emniyetten çıkışı sırasında  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Batur, "Ne soruldu? Vergi veriyor musunuz? Veriyorum.  Hatta bu gün bile vereceğim. Çekilişlerle ilgili iznim olmasa ceza alırdım herhalde" dedi. Öte yandan, Enes Batur'un da yanı sıra Damla Nur Altun, Başak Karahan, Doğan Kabak, Ferit Karakaya ve Cantuğ Özsoy'un da ifade işlemlerinin tamamlandığı, toplam 10 kişinin bugün ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

0e9dda4bb23dcb37870c6a3d7b893b46.jpg

 

Kaynak:DHA

Etiketler :