Tunceli'de Deprem Oldu! Naci Görür'den Uyarı: Bu Fay Kırılmaya Hazır!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın aktardığı bilgilere göre, Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 8.7 km olarak kaydedildi. Depremin öncesinde Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı uyarı herkesi tedirgin etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pülümür merkezli depremin vatandaşlar tarafından hissedildiği de kaydedildi. Depremin derinliği 8.7 km olarak aktarıldı.

NACİ GÖRÜR SAATLER KALA UYARMIŞTI

Tunceli'de meydana gelen deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün defalarca yaptığı uyarıları akıllara getirdi.

Görür geçen ay konuk olduğu canlı yayında 'İlk kez açıklıyorum' diyerek Tunceli ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erzincan- Karlıova arasında bulunan fay hattının 7,4'e kadar deprem üretebileceğini söyleyen Görür, 'Tunceli tehdit altında' demişti.

"BU FAY KIRILMAYA VE 7’NİN ÜZERİNDE DEPREM ÜRETMEYE HAZIR"

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür depreme ilişkin dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

Görür şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmaşldır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle."