Mansur Yavaş hakkında soruşturma

Millet İttifakı’nın Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında, ‘Suçu yetkili makamlara bildirmemek’ ve ‘müstehcen görüntü bulundurmak’ iddiasıyla soruşturma açıldığı bildirildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber kanalı, İyi Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında "müstehcen görüntü bulundurmak" ve "suçu yetkiliye bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

d2amuvkx0aa7r8s.png

Yavaş'a hakkında soruşturmayı 'müstehcen görüntü bulundurmak' şeklinde servis eden A Haber'den İlter Yeşiltaş, şunları söyledi:

"Necmettin Kesgin'e ait olduğu iddia edilen bilgisayarda çocuk istismarına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin'in o bilgisayarın ve görüntülerin kendine ait olmadığını iddia etmişti. O bilgisayarın Mansur Yavaş'ın elinde olduğunu iddia etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 'müstehcen görüntü bulundurmak'tan soruşturma başlattı."

KESGİN'İN ÇOCUK İSTİSMARI DAVASI BUGÜN

Öte yandan Kesgin bugün hakim karşısına çıkıyor. Kesgin'in "Çocuk istismarına yönelik belge bulundurma" suçundan yargılanacağı belirtildi.

Bugün Ankara 22. Asliye Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasına milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

ERDOĞAN BU SÖZLERLE TEHDİT ETMİŞTİ

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milliet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş'ı hedef aldığı o sözler: "Bu konuyla ilgili olarak bu belgelerin ortaya çıkması ve yargının Sayın Yavaş'la ilgili verdiği karar, bunlar kenara konulacak bir şey değil ve bu seçime böyle girebilse dahi, seçimden sonra çünkü bunun dokunulmazlığı yok, bunlar milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi maalesef tabii Ankaralı hemşehrilerimize de ödetme durumuna düşüyor. Yani burada çok dikkatli olmak gerekiyor" demişti.

 

Etiketler :