Yavaş'a karşı 'sponsorlu' propaganda: Tüm çabalara rağmen kapatılamıyor

Yavaş'a karşı 'sponsorlu' propaganda:  Tüm çabalara rağmen kapatılamıyor
Mansur Yavaş aleyhinde sosyal medyada paylaşım yapan bir hesap Yavaş ekibinin tüm girişimlerine rağmen kapatılmadı. Yavaş hakkında çeşitli iddialara yer verilen hesap 'sponsorlu reklamlar' aracılığıyla bu hesabı takip etmeyen kullanıcılara da ulaşıyor.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a yönelik çeşitli iddialar sosyal medyada açılan sponsorlu hesaplar aracılığıyla yaygınlaştırılıyor. Bunlardan birisi olan ‘Yavasceliski’ adlı hesap Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden Yavaş aleyhinde her gün onlarca mesaj paylaşıyor.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, daha fazla sosyal medya kullanıcısına erişmeyi amaçlayan Yavaş karşıtı ‘Yavasceliski’ adlı hesap “sponsorlu” gönderiler aracılığıyla kendilerini takip etmeyen kullanıcılara da ulaşıyor.

“Mansur Yavaş’tan Kaset Şantajı”, “HDP- PKK’dan Mansur Yavaş’a Açık Destek” başlıklarıyla bu hesaptan paylaşılan gönderiler, uygulamalara ödenen belli bir ücretin ardından, “sponsorlu reklam” aracılığıyla çok sayıda sosyal medya kullanıcısının ekranlarına düşüyor.

YAVAŞ’IN EKİBİ DAVA AÇACAK

Mansur Yavaş’ın sosyal medya ekibi, ‘Yavasceliski’ adlı hesabın gönderilerine ilişkin Facebook’a bu zamana dek yüzün üzerinde şikayette bulundu. Şikayetleri değerlendiren Facebook, üç gönderi hariç diğer mesajlarda “Yayın politikalarını ihlal” görmedi. ‘Yavasceliski’ adlı hesabın tüm girişimlere rağmen kapatılmadığını belirten ve hesapla ilgili dava hazırlığında olan Yavaş’ın ekibinin konuyla ilgili görüşü ise şu şekilde oldu:

“Trol hesaplarla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Burada kişilik hakları ve kişisel itibarı zedeleyici bir hesap olmasına rağmen Facebook’tan, ‘Bu hesapla ilgili sorun yoktur’ yazısı gelmesi normal şartlarda olmayan bir şey. Sanıyoruz ki, hesap üzerinden fazla bütçeli reklamlar verildiği için kapanmasını istemeyen bir tutum var. Başka bir şey aklımıza gelmiyor. Bununla ilgili çalışma başlatıldı ve dava açmayı planlıyoruz. Bu zamana dek bine yakın Mansur Yavaş’a hakaret içerikli kişisel hesap yayından kaldırıldı. Ama bu hesapla ilgili bir çalışma yapılamıyor. ‘Yavaşceliski’ adlı hesabının bu bütçesi nereden geliyor sorgulanmalı.”