'Kürtler savaşsın' diyen Trump'a Bahçeli'den yanıt

Son dakika haberi... Bahçeli: Kürt kardeşlerimizi sahaya sürmek için hava koklayan ve ortam yoklayan, bu sayede İran'ı içten çökertmenin planını yapan hiçbir mihraka Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır!

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde İran'daki Kürtlerin savaşa dahil olması hakkında açıklamalar yapan Trump'a sert sözlerle yanıt verdi. Bahçeli şunları dedi:

Şii de Müslümandır, Sünni de Müslümandır. Bozgunculuğun davulunu çalanlar, sanal ihtilafların namusunu tutanlar alçak kere alçaktır. Kürt kardeşlerimizi sahaya sürmek için hava koklayan ve ortam yoklayan, bu sayede İran'ı içten çökertmenin planını yapan hiçbir mihraka Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır! Kürt kardeşlerim satılık değildir! Kiralık değildir! Tetikçi değildir! Onun bunun projelerinde piyon olarak da görülemez, gösterilemez.

ABD Başkanı Trump, Reuters'e verdiği telefon röportajında İran'daki ​​Kürtlerin, İran rejimine karşı bir saldırı başlatmasını desteklediğini, "Bunu yapmak istemeleri harika bir şey. Ben de tamamen desteklerim" ifadeleri ile dile getirmişti.

SONRASINDA U DÖNÜŞÜ YAPTI

Trump, bu röportajdan sadece birkaç gün sonra bu defa Florida'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Trump'a, İran'a yönelik saldırılarda Kürtlerin savaşa dahil olup olmayacağı, olurlarsa Suriye ve Irak'ta yaptıkları gibi özerk bir bölge kuracakları endişeleriyle ilgili soru yöneltilince cevap şu şekilde olmuştu:

  • Kürtlerle çok dostuz ancak savaşı zaten olduğundan daha karmaşık hale getirmek istemiyoruz. Kürtlerin oraya girmesini istemediğime karar verdim.

İRAN'DAN TÜRKİYE ATEŞLENEN FÜZELER

Bahçeli konuşmasının devamında da İran'dan Türkiye'ye ateşlenen füzeler hakkında sert sözler sarf etti. İran'daki durumun aslında ne olduğunun İran tarafından netleştirilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli,

"Taciz, tahrik veya tertip olup olmadığını netleştirecek ülke İran İslam Cumhuriyeti'dir. Biz kasti bir tavrın olmadığına inanmak, iyi komşuluk hukukumuzu korumak istiyoruz." dedi.

"İRAN İLE TÜRKİYE'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRME KOMPLOSUNU GÖZ ARDI ETMİYORUZ"

Bahçeli, İran'dan ateşlenen ve İran'ın iddialarına göre komplo olan bu füzelerin, iki ülkeyi karşı karşıya getirme komplosu ihtimalini de göz ardı etmediklerini söyleyerek konu hakkındaki sözlerini şu şekilde tamamladı:

Ancak Türkiye'nin de yol geçen hanı olmadığını, canı sıkılanın keyfiyetinin füze ateşleyeceği bir ülke olarak görülemeyeceğini de ihtiyatlı ve temkinli bir dille beyan ediyoruz. Elbette Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmeye matuf siyonist emperyalist bir komployu da ihmal veya göz ardı etmiyoruz.

Savaşın bölgesel mahiyet alması için ardışık ve çok boyutlu sahnelenen provokasyonlara karşı komşu ülkelerin hassasiyet sergilemesi, kalıcı ve kapsayıcı tedbirleri sırasıyla hayata geçirmesi işin özünde her ülkenin çıkarınadır. Bir daha hava sahamızda veya Azerbaycan hava sahasında yolunu veya yönünü kaybetmiş bir füze ya da insansız hava aracı görmek, duymak ve buna da şahit olmak istemediğimizi de cümle alem bilmelidir.

Türkiye ile Azerbaycan arasına nifak tohumları ekmeye çalışanları reddediyoruz. Tedavüldeki itilafları ve yaygın fitneleri elimizin tersi ile itiyoruz. Tek millet, iki devlet gerçeği tarihin, kültürün ve yaşanmış ortak anların muazzez sonucu ve sorumluluğudur. Biz hem sınır güvenliğimizi hem de hava saha güvenliğimizi korumakla mükellefiz.

Devletimizin egemenlik haklarına, milletimizin birliğine, dirliğine ve bekasına uzanacak her eli kırmaya da hamdolsun muktediriz. Türkiye'nin İran'la sınır uzunluğu 530 kilometredir. Biz aynı coğrafyayı paylaşan tarihi ilişkileri çok yoğun olan iki dost ülkeyiz. Komşu bir ülkeye yapılan her vandal saldırıya tepkimiz ve itirazımız vardır."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi