3 Dakika Arayla İki Deprem İstanbul'u Korkuttu!

Merkez üssü Bursa-Gemlik'te deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıklarken; AFAD 5.1 olarak duyurdu. Saat 10.42'de meydana gelen depremden 3 dakika sonra ise saat 10.45'te 4.5 büyüklüğünde artçı meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 evde çatlak olduğunu; 2 kişinin de merdivenden düşüp yaralandığını belirtti.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova'dan hissedilen bir meydana geldi.

AFAD depremin büyüklüğünü 5.1 olarak olarak açıkladı. Merkezi Marmara Denizi- Gemlik Körfezi- Mudanya olan depremin derinliği 8.98 olarak ölçüldü. Büyüklüğü 5.1 olan depremden sadece 3 dakika sonra 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Saat 10.57'de ise 3.6 büyüklüğü artçı gerçekleşti.

KANDİLLİ: 4.9

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak olarak uyurdu. Derinlik ise 5.4 kilometre olarak açıklandı.

1.jpg

3 EVDE ÇATLAK, 2 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin bilançosunu açıkladı. 3 evde çatlak olduğunu 2 kişinin de yaralandığını açıklayan Yerlikaya, şu paylaşımı yaptı:

"Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir."

BELEDİYE BİNASI BOŞALTILDI

Meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde, ilçe belediye binası da hasar gördü. İlçedeki riskli binalar arasında bulunan belediye binasının kolonlarında çatlaklar oluştu. Bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

aa-20231204-33100842-33100837-mudanya-belediye-binasi-deprem-nedeniyle-tedbir-amacli-tahliye-edildi.jpg

SON DEPREM LİSTESİ

Son depremler Kandilli ve AFAD'ın sitesinde listeleniyor.

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZ DURUM YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, olumsuz bir ihbarın olmadığını belirtti. Gül, "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…" dedi.

İBB BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu depreme dair açıklama yaptı. İmamoğlu, "İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" dedi.

4.jpg

FAHRETTİN KOCA: AMBULANS EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X hesabından şu açıklamayı paylaştı:

"10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir."

3.jpg

Etiketler :