SON DAKİKA! İstanbul'da tsunami olursa nasıl yayılır? Kaç dakikada, nereye gider? Sonuçları çok ürkütücü...

SON DAKİKA! İstanbul'da tsunami olursa nasıl yayılır? Kaç dakikada, nereye gider? Sonuçları çok ürkütücü...
Şükrü Ersoy, "İstanbul için 50 tane tsunami senaryosu var, Marmara Denizi’nde oluşacak deprem, Sarayburnu’na kadar tsunami yaratabilir, kısa süre içerisinde dalgalar Haliç’e kadar girebilir" dedi.

Maraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma ve ölümlere neden olan depremlerin ardından İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerine gerçekleşebilmesi halinde tsunami de oluşturabileceği uzmanlar tarafından dile getiriliyor. 1.jpeg

Konuyu değerlendiren CNN Türk Deprem Danışmanı Şükrü Ersoy, “Depremle birlikte denizlerde de tehlike var. Özellikle iç deniz Marmara ve Akdeniz kıyılarında tsunami olabilir.

2-003.jpg

İstanbul için 50 tane tsunami senaryosu var. Doğuda oluştuğu zaman batıda oluştuğu zaman kaç dakikada nereye gider onları biliyoruz.

8-001.jpg

Özel havuzda tsunami senaryolarını deniyoruz, Marmara Denizi’ndeki depremden sonra tsunami tetiklenebilir, onların davranış şekillerine burada bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

7-002.jpg

“Peki İstanbul'da tsunami nerelere kadar ilerler?” sorusuna da Ersoy, “Marmara Denizi’nde oluşacak deprem, Sarayburnu’na kadar tsunami yaratabilir, kısa süre içerisinde dalgalar Haliç’in içerisine kadar girebilir bunların hepsi deneniyor.

4-002.jpg

Tsunamiye karşı yapılabilecekler olarak kıyılar yeniden düzenlenmeli. Özellikle ağaçlandırılmalı ve bazı bariyerler oluşturulmalı bence burada” şeklinde cevap verdi.