İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç'a evinin önünde saldırı

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, saldırıya uğradığını sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı. Kılıç, "Evimin önünde saldırıya uğradım. Ellerinde sopalarla Allahu Ekber deyip saldırdılar" dedi. Saldırı sonrası Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Kılıç, "Yıllardır gericiler tarafından hedef gösteriliyoruz. Korkmadan düşüncelerimizi açıklayacağız, Cumhuriyet'i savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Geçen sene tarikatlar 'istediği' için 23 yıldır sürdürdüğü eğitimcilik görevinden ihraç edilen İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, bugün saldırıya uğradı.

Uzun süredir gericilerin ve tarikatların hedefinde olan Kılıç, saldırıyı sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurarak, "Az önce evimin önünde saldırıya uğradım. Kendimi eve zor attım. Ellerinde sopalarla Allahu Ekber deyip saldırdılar" mesajını paylaştı.

Kılıç ikinci paylaşımında ise saldırganların evinin önünde beklediğini söyleyerek "Madımak gibi" ifadelerini kullandı.

cemil-kilic2.jpeg

Canan Kaftancıoğlu ziyaret etti

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; evinin önünde saldırıya uğrayan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç’ı evinde ziyaret etti.

cemil-kilic3.jpeg

Halk TV'ye konuştu: Korkmadan düşüncelerimizi açıklayacağız

Halk TV Muhabiri Fırat Fıstık'a açıklamalarda bulunan Kılıç, saldırı anını şu sözlerle anlattı:

"Yolda yürürken bir şahıs selam verip gayet iyi uslupla geldi. Ben de selamını aldım. Adımı öğrenince Allahu ekber deyip saldırmaya başladı. Elimde kova vardı, kendimi savunamadım yere düştüm. Allahu ekber deyip saldırıyorlardı. 3-4 kişiydiler. Can hıraş bir biçimde eve doğru yöneldim. Tekbir getirmeyi sürdürdüler. Kamuoyunu bilgilendirmek için sosyal medyada bu durumu yazdım.

Yıllardır gerici çevreler bizi hedef gösteriyor. Bizi tehdit ediyorlar. Bu tehditler sonucunda birileri ya kendisine vazife çıkardı ya da planlı saldırıydı. Sürekli hedef gösteriliyorum, gözdağı vermeye çalışıyorlar. Korkmadan yılmadan düşüncelerimizi açıklayacağız, Cumhuriyet'i savunmaya devam edeceğiz."

Tarikatlar istedi, görevden alındı

Cemil Kılıç , 23 yıldır sürdürdüğü eğitimcilik görevinden geçen yılın aralık ayında ihraç edildi. Gebze Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan ve çeşitli tarikatların hedefi halinde olan Kılıç, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 yıllık eğitimcilik görevime son verildi. Tarikatlar istedi, MEB ihraç etti" sözleriyle haberi duyurmuştu.

Kılıç, geçen günlerde tekrar göreve döndüğü açıklamış ve şu mesajı paylaşmıştı:

"Sapık imam Halil Konakçı, İslam düşmanı Akit, sapık tarikatlar ve avaneleri, size bir haberim var. 97 gün önce ihraç edildiğim görevime yakında yeniden başlıyorum. Yargı, MEB'in işlemini hukuka aykırı bulup iptal etti. Ben boyun eğmem! Yaşasın Atatürk devrimi!"

Atatürkçü ilahiyatçı yazar ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç, başta Halil Konakçı olmak üzere gericilerin hedefindeydi.

Etiketler :