Sinan Ateş Cinayetinin Kilit İsmi Olcay Kılavuz İlk Kez Konuştu

Sinan Ateş cinayeti aradan geçen bunca zamana rağmen soruşturmada bir ilerleme sağlanamamasına karşın kamuoyu vicdanında sıcaklığını koruyor. Şüpheler cinayet anında MHP milletvekili olan Olcay Kılavuz üzerinde toplanıyor. Kılavuz bugüne dek kamuoyu önüne çıkıp hiç konuşmadı. Büyük suskunluğunu ilk kez halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar'a bozdu.

Sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin en çok konuşulan ismi Olcay Kılavuz sessizliğini ilk kez bozdu. Halktv.com.tr Özel Haberler Müdürü Seyhan Avşar’a konuşan Kılavuz, “Her şeyden evvel böyle şerefsiz bir olayın içerisinde bulunacak kadar şerefsiz biri değilim. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm. Sinan Ateş için ben de adalet istiyorum. Devletimiz gerekeni yapsın” dedi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde MHP eski Mersin Milletvekili, MHP lideri Bahçeli'nin danışmanı Olcay Kılavuz'un ismi sık sık gündeme geldi. Cinayeti işleyen tetikçiyi kaçıran Tolgahan Demirbaş’ın, Kılavuz’a ait evden çıktığı ortaya çıkmıştı. Kılavuz’un, Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi olduğu belirtilirken Kılavuz cinayetin işlendiği 30 Aralık 2022 tarihinden sonra ilk kez konuştu.

‘BU KORKUNÇ BİR ŞEY’

Hakkındaki iddiaları reddeden Kılavuz, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” dedi.

CİNAYET GÜNÜ NİĞDE’DEYDİM’

Partisinin Sinan Ateş cinayetine sahip çıktığını iddia eden Kılavuz, “Devlet Bahçeli konuşmalarında Sinan Ateş’ten bahsediyor. Biz de herkesten daha çok bu olayın her yönüyle açığa çıkmasını ben isterim. Ben zaten olayın olduğu gün memleketim Niğde’deydim. Olaydan birkaç gün önce de öyle. Herkes ile alakalı iddialar var. Ama gerçeklere bakmak lazım” diye konuştu.

‘İŞİN İÇİNDE OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’

“Peki Efendim. Bir Cuma çıkışı Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’i kim öldürdü. Korkunç bir cinayet değil mi bu?” diye sorduğumuz Kılavuz, “Bu işin içerisindekilerin Allah belasını versin. Önündekilerin, arkasındakilerin… İşin içinde kim varsa Allah belasını versin. Benim bu işin önünde, arkasında, sağında, solunda, dolayında olmam mümkün değil” dedi.

AİLEYLE TEMASA GEÇMEDİ

“Sinan Ateş’in ailesiyle irtibata geçtiniz mi?” şeklindeki sorumuza ise Kılavuz, “Ailesiyle irtibata geçmemiz gibi bir şey yok ki. Kendilerinden böyle bir talep gelmedi” diye konuştu.

‘DEVLETİMİZ ARAŞTIRSIN’

“Sinan Ateş sizden birisiydi. Temasa geçmek için onlardan bir talep gelmesi gerekir miydi?” diye sorduğumuz Kılavuz, “Kurumsal olarak benim bir sorumluluğum var. Kafama göre adım atmam gibi bir durum söz konusu olamaz. Gelişi güzel kendi kafama göre gireyim, çıkayım gibi bir şey söz konusu olamaz. Şahsım Olcay Kılavuz olarak söylüyorum. Devletimizin kurumları var. Tüm yönleriyle bakılsın. HTS, baz… Her ne varsa bakılsın. Devletimizin imkanları var” dedi.

‘İDDİALAR YALAN’

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisini kaçıran Tolgahan Demirbaş sizin evinizden çıkmadı mı? Cinayetten sonra sizi aramadı mı?” şeklindeki sorumuza ise Kılavuz, “Bunların hepsi yalandan ibaret… Öyle bir şey yok. Suçlu biriyle, suça bulaşmış biriyle temas kurar mısınız? Sinan Ateş için adaletin tecelli etmesini herkesten çok ben isterim. Alnımız ak, başımız dik. Ben kahroluyorum. Ölümden ağır geliyor. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm” ifadelerini kullandı.

‘İFADEYE ÇAĞRILSAM GİDERİM’

Konuya ilişkin ifadeye çağrılmadığını aktaran Kılavuz, “Dosya kapsamında şüpheli olduğuma dair bir bilgim yok. İfadeye çağırılırsam seve seve giderim. Devlet Bahçeli Bey’de bana yönelik bir saldırı olduğunu biliyor. Bugüne kadar açıklama yapmadım. Kurumsal kimliğimden kaynaklı. Ölüp ölüp diriliyorum. Sinan Ateş’e suikast yapıldı, bana da itibar suikasti yapılıyor. Beni de böyle öldürüyorlar” dedi.

İlgili Haberler