Sinan Ateş Cinayetinde Davanın Seyrini Değiştirecek 'Minibüs' Ayrıntısı

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, suikast anında olay yerinde bulunan minibüsten inen bir kişinin sakin bir şekilde araçtan çıkıp uzaklaştığı görülüyor. Ancak şahsın hiçbir şekilde dava dosyasında adının geçmediği ve ifadesine başvurulmadığı ileri sürüldü.

Aralık 2022'de Ankara'nın göbeğinde suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişki dava sürüyor.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyetinin ara karar vermesi bekleniyor. Ara karar öncesi Sinan Ateş'in cinayete kurban gittiği anlara ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

O dikkat çeken detay Ateş'in öldürüldüğü anda olay yerinde bulunan bir minibüsle ilgili...

Görüntülerde Sinan Ateş, kendisine ateş edildiği sırada yere yığılıyor. Ateş'in yanında bulunan Ahmet Keçik'in, tetikçinin arkasından ateş açtığı, yaralanan Selman Bozkurt'un ise Ateş'in yanına düştüğü anlar yer alıyor.

sinan-ates.png

MİNİBÜSTEN İNEN KİŞİ DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Cinayet anında güvenlik kameralarının kısmen önünü kapatan bir minibüs dikkat çekti. Cinayetin ardından minibüsün içinden bir kişi çıkıyor ve ortalık can pazarına dönerken o kişi hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaşıyor.

Minibüsten inen kişinin soğukkanlılığı dikkat çekerken davanın seyrini değiştirecek bir kişi olarak görülüyor. Bunun nedeni ise minibüsün konumu nedeniyle olayın nasıl gerçekleştiğini, kimin ne şekilde vurduğu net bir şekilde görmesi olarak değerlendiriliyor.

adsiz-tasarim-1.png

SANIKLARIN İFADESİNİ ÇÜRÜTEBİLİR.

Davanın görülen duruşmasında tetikçi ve azmettirici Sinan Ateş'i ayaklarından vurduklarını ancak Ateş'i öldürenlerin yanlarındaki Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik'in olduğunu iddia etmişti. Minibüsteki kişinin vereceği ifade ise sanıkların ifadesini çürütebilir.

MİNİBÜSTEKİ KİŞİNİN İFADESİ ALINMADI İDDİASI

Ancak minibüsteki kişinin ifadesine başvurulmadığı ve davada adının bile geçmediği ileri sürüldü.

Bu kişinin ifadesinin alınmaması ve olayın nasıl gerçekleştiğini görmesi büyük önem taşıyor, çünkü bu şahsın tanıklığı olayın aydınlatılmasına katkı sağlayabilir.

sinan-atell.webp