Simgesini değiştirdikleri metroyu yapmayı unuttular

Simgesini değiştirdikleri metroyu yapmayı unuttular
İstanbul'da metronun simgesi değişirken Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın sözleri yeniden gündeme geldi. Ahmet Arslan, 2016 yılında '2018’de Gayrettepe’den 3. Havalimanı’na direk metro ile ulaşılabilecek' ifadesini kullanmıştı. Gayrettepe Metrosu'nun inşası halen devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da metro simgesinin değiştiğini açıkladı. Bakanlığın başlattığı metro inşaatlarını söz vermesine rağmen bitirmeyip isim değişikliğine gitmesi tepki çekti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" ifadeleriyle metronun simgesinin değişmesine tepki gösterdi.

İstanbul'da metronun simgesi değişirken akıllara Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan'ın sözleri geldi. Ahmet Arslan 2016 yılında '2018’de Gayrettepe’den 3. Havalimanı’na direk metro ile ulaşılabilecek' demiş, bakanlığın Twitter hesabından da bu sözleri paylaşılmıştı.

2016'dan beri yapılıyor

Kolin-Şenbay İş Ortaklığı ile 999.769.968 Euro'ya yapımı devam eden metro hattı ise unutulmuş durumda. Verilen sözün üzerinden 5 yıl, verilen tarihin üzerinden ise 3 yıl geçmesine rağmen metro inşaatının henüz ilk etabı dahi tamamlanamadı. Bakanlığın yürüttüğü metro inşaatında son gelişme olarak ise ilk etap dahi tamamlanamamışken ikinci etabın kazım çalışmalarının yüzde 55'inin tamamlanması oldu.

Söz konusu metro inşaatının ilk etabının (7 durak) 2014- 2016 tarihleri arasında ikinci etabının (6 durak) ise 2018-2021 tarihleri arasında tamamlanması planlanıyordu. Arslan o dönem, '2018 yılı içinde açılışı planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Projesine yetiştirilmesi amacıyla yaklaşık 4 milyar 816 milyon 744 bin 896 lira yatırım bedelli Gayrettepe-Yeni Havalimanı Raylı Sistem hat kesimi inşaat, elektro mekanik ve araç alımı işlerinin 2016 yılı yatırım programına alınmasına yönelik Kalkınma Bakanlığına gönderilen yazımızla YPK Kararı alınmasını talep ettik. YPK kararı alındığı takdirde ihale işlemlerine başlanılacak' şeklinde konuşmuştu.

İnşası halen devam eden hattın durakları ise şöyle:

1. Gayrettepe
2, Kağıthane
3. Kemerburgaz
4. Göktürk
5. İhsaniye
6. 3. Havalimanı 2
7. 3. Havalimanı 1
8. Aravutköy 1
9. Arnavutköy 2
10. Kayaşehir Metrokent
11. Olimpiyatköy
12. Halkalı Stadı
13. Halkalı

metro.pngmetro.png