Şiddet uygulayan eşini öldüren kadına beraat: Adalet yerini buldu

Şiddet uygulayan eşini öldüren kadına beraat: Adalet yerini buldu
Kendisi ve çocuklarını darp eden eşini öldüren F.K.'nin beraatine karar verildi. Mahkeme suçu 'meşru müdafaa' kapsamında saydı.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde 4 Ocak günü saat 19.30 sıralarında F.K., kendisi ve çocuklarını şiddete maruz bırakan eşini öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan F.K., tutuklandı. Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılan F.K., Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran'da görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Eşinin ailesi şikayetçi olmadı

F.K., bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya katılan kayınpederi gelininden şikayetçi olmadığını yineleyerek, ''Önceki beyanlarımı tekrar ederim, şikayetçi değilim" dedi. Kayınvalidesi de gelininden şikayetçi olmadığını ve cezalandırılmasını istemediğini söyledi.

F.K. da son savunmasında ''Olay nedeniyle üzgünüm beraatimi talep ederim" diye konuştu.

'Adalet yerini buldu'

Mahkeme heyeti, F.K. hakkında 'kasten öldürme' suçundan kamu davası açıldığını hatırlattı. Heyet, sanığın eylemlerine karşı meşru savunma hakkını kullanılması sırasında sınırın mazur görülebilir bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş olduğunun değerlendirildiğini belirterek, beraatine karar verdi.

Adliye çıkışında avukatı Şefika Yıldırım ile birlikte gazetecilere konuşan F.K., "Avukatım, savcılar ve hakimler sayesinde ceza almadım. Onlara bin kere teşekkür ederim. Adalet yerini buldu'' ifadesini kullandı.

Kaynak:DHA

Etiketler :