Seyit Torun: Seçime hazırız

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, olası bir genel seçimle ilgili "Seçime hazırız" dedi. Torun, bunu siyasi bir söylem olarak ifade etmediğini de vurguladı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Halk TV'de canlı olarak yayınlanan Can Coşkun ile Haber Masası programında soruları yanıtladı. 

Torun, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sonbaharda seçim bekliyorum, hazırlanın' yorumu hakkında açıklama yaptı. CHP olarak ülkenin sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi bildiklerini ifade eden Torun, "Sorun kaynakların dağıtımında" dedi. 

Olası bir genel seçimle ilgili "Seçime hazırız" diyen Torun, bunu siyasi bir söylem olarak ifade etmediğini de vurguladı. Torun'un olası bir erken seçimle ilgili yaptığı açıklama şöyle: 

"Şu an tüm örgütümüzle sahadayız. Vatandaşlarımız inanılmaz problem yumağı içerisinde ve çözüm arıyor. Biz çözümü kendilerine de anlatıyoruz ve umudu büyütüyoruz. 

Yapılacak ilk seçimde millet ittifakı olarak mutlaka bunu başaracağız. Bizim için sonbahar olur, ilkbahar olur. Ne zaman olursa olsun, biz seçime hazırız. Bunu politik bir cümle olarak söylemiyorum. Hazırız ve o enerji ile yolumuza devam ediyoruz. Ülkenin sorunlarını ve çözüm yolları biliyoruz. İnşallah halkımız bize o görevi verdiğinde, o sorumluluğu da yerine getireceğiz. Bu ülkeye barışı, kardeşliği ve refahı getireceğiz. 

Bizim çözülemeyecek bir sorunumuz yok. Sadece bu iktidarın aldığı hatalı kararlar bizi buraya getirdi. Sorun şu; siz bu ülkenin kaynaklarını bir avuç zümreye mi kullanacaksınız yoksa halktan yana mı kullanacaksınız? Bir avuç zümreye kullanıldığında ne olduğunu gördük.

'128 milyar dolar ne oldu?' diyoruz ses soluk yok. O 128 milyar dolar halkın gelişmesi için kullanılsaydı ne olurdu bir düşünün. Refahı tabana yaydığınızda alt gelir gruplarının geliri yukarı doğru çıktığında aslında bu ülkede çözülemeyecek sorunlar yok. Ama ne oluyor. Ya Londra'daki bir avuç tefeciye gidiyor para ya da sarayın etrafında kümelenmiş beşli çeteye gidiyor. Sonucunda da vatandaşımız bugün içinde bulunduğumuz çaresizliği yaşıyor. Bir başka gelecek mümkün. O güzel geleceği hep beraber kuracağız."