Setteki Silahlı Saldırının Altında Daltonlar Çıktı!

Setteki Silahlı Saldırının Altında Daltonlar Çıktı!
Setteki silahlı saldırının altında Daltonlar çıktı!Dün akşam, Blu TV için çekilen ‘Kıyma’ isimli dizinin setine silahlı saldırı düzenlendi. Adana’dan gelen ekibin hedef alındığı saldırıda Cengiz Yurdutek ölümden döndü. Mermilerden biri, Yurdutek’in başını sıyırarak geçti. Dehşete düşüren saldırının altında ise, Daltonlar isimli suç örgütü çıktı. Saldırganlardan ikisi yakalandı.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Dün akşam, Blu TV için çekilen ‘Kıyma’ isimli dizinin setine silahlı saldırı düzenlendi. Adana’dan gelen ekibin hedef alındığı saldırıda Cengiz Yurdutek ölümden döndü. Mermilerden biri, Yurdutek’in başını sıyırarak geçti. Dehşete düşüren saldırının altında ise, Daltonlar isimli suç örgütü çıktı. Saldırganlardan ikisi yakalandı.
Halktv.com.tr/ÖZEL

Görgü tanıklarının aktarımına göre set ekibi plato girişinde hazırlık yaptığı esnada aniden silah sesleri duyuldu. 5 el ateş açılıp oyuncu ekibi hedef alındı. Halk Akademi’den Çiğdem Tosun’un haberine göre kimliği belirsiz bir grup tarafından düzenlenen saldırıda ‘Cengo’ karakterini canlandıran Cengizhan Yurdutek ölümden döndü. Yurdutek, bir bankın arkasına kendini atarak kurşunlardan kurtuldu. Mermilerden biri kafasını sıyırdı.

whatsapp-image-2024-06-20-at-12-52-44.jpeg
Cengiz Yurdutek (solda), Halil Ay (sağda) geçen yıl Fransa'da öldürüldü.

POLİS EKİPLERİ OLAY YERİNE GELDİ

Kanlar içinde kalan Yurdutek’e ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapıldı. Olayın ardından dizi ekibi hemen saldırganları yakalamak için harekete geçti, ancak kaçan kişiler bulunamadı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı. Dizi ekibi, saldırının kendilerine yönelik olmadığını, platoya dışarıdan gelen bir saldırı olduğunu belirtti.

PLATO ‘BİZE KARŞI BİR SALDIRI YOK’

Olayın ardından set ekibi, saldırının; çekim için bulundukları platoya yönelik olabileceğini iddia etmişti. O iddialarla ilgili film platosunun yönetiminden yanıt geldi. Halktv.com.tr’nin ulaştığı plato yetkilileri, 20 yıldır bu sektörde hizmet verip hiçbir tehdit almadıklarını ve hiçbir düşmanlarının da bulunmadığını belirtti. Saldırının platonun içinde değil dışında gerçekleşmesi ve tüm ekibin değil oyuncu kadronun hedef alınması bakımından kişiye yönelik düzenlendiği ihtimali üzerinde durduklarını dile getirdi.

İNTİKAM VE TEHDİT MESAJLARI

İlk, Gazeteci Birsen Altuntaş’ın gündeme getirdiği olayın ardından Daltonlar çetesine mensup bazı sosyal medya hesaplarında silahlar ile oyuncular Cengizhan Yurdutek ve Burak Akyüz’ün fotoğrafları kullanılarak tehdit mesajları paylaştı. Geçen yıl Ağustos ayında, Cengizhan Yurdutek ve Burak Akyüz’e yakınlığı bilinen Halil Ay Fransa’da Daltonlar tarafından öldürülmüştü. Dünkü saldırının gerisinde, iki çete grubu arasındaki husumetin olabileceği ifade ediliyor.

DALTONLARIN İMZASI

Saldırıdan sonra sosyal medya platformlarında ‘Dalton Çetesi’nin adını kullanarak yapılan paylaşımlar ihtimali kuvvetlendirdi. Bir arkadaş grubu ile ekibin hangi konumda ne zaman bulunacağını bilerek yapılan saldırı planlı ve kişiyi hedef alan bir tutum imajı çizdi. Anonim hesaplardan yapılan bu paylaşımlarda hedefin yalnızca Cengizhan Yurdutek değil bir diğer oyuncu Burak Akyüz de olduğuna işaret ediliyor. 5 el ateş ederek bir kişinin yaralayan 1’i silahlı 2 saldırgan yakalandı.

Kaynak:halktv.com.tr