Sera Kadıgil'den Hiranur Vakfı çocuk istismarı davası öncesi tepki

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında zorla evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması sonrası açılan dava öncesi TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında zorla evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına yönelik skandalla ilgili davanın ilk duruşması bugün İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, Hiranur Vakfı’ndaki skandal davaya ilişkin İstanbul Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı.

"Sizlere İstanbul Anadolu Adalet Saray’ı denilen garabetin önünden sesleniyorum" diyen Kadıgil, "Bu bir garabet çünkü her şeyden önce şunu söylemek lazım: Adaletin olduğu yerde saray, sarayın olduğu yerde adalet olmaz. O yüzden 102 gün sonra ilk işimizin bu tabelaları değiştirmek olduğu gerçeğini dile getirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'Gizlilik kararı geldi dosyaya'

Kadıgil şunları belirtti:

"Bizlerin vergisiyle beslenen bu şer odaklarından bir tanesinde 6 yaşındaki kız çocuğu, ailesi olacak insanların zoruyla seks kölesi haline getirildi ve bu 20 sene boyunca sürdü. ‘Ne zaman bu kız çocuğu kendisini yeterince güçlü hissetti, ne zaman şikayetçi oldu biz o zaman öğrendik’ demek çok isterdim ama biz o zaman da öğrenemedik. Aile Bakanlığı öğrendi, aradan 2 sene geçti ancak onurlu bir gazeteci bunları yazacak cesareti bulduğu zaman bunları öğrendik.

Aile Bakanlığının talebiyle birazdan görülecek duruşmaya muhtemelen giremeyeceğiz. Sebep: Gizlilik kararı geldi dosyaya. Neymiş mağdurun psikolojisi bozuluyormuş. Mağdurun psikolojisini bozan şerefsizler yargılanacak bugün. Bizim mağdurun ifadeleriyle ilgili bilmediğimiz hiçbir şey yok. Biz bugün burada neyi öğrenmememiz lazım biliyor musunuz? O babası olacak aşağılık tarikat şeyhinin kendisini nasıl savunacağını öğrenmemiz lazım. 6 yaşındaki kız çocuğunu kendine eş diye alan o şerefsizin kendisini nasıl savunacağını duymamız lazım. Bugün duymamıza engel olmak istedikleri şey tam olarak budur."

Kadıgil, duruşmada gizlilik kararı verileceğini basın mensuplarını ve milletvekillerini çıkaracaklarını belirtti.

'Bu dava bu ülkenin çocuklarına sistematik olarak bir işkencenin davasıdır'

Kadıgil sözlerine şunları ekledi:

"Birçok derneğin müdahillik talebi kabul edilmeyecek. Avukatları çıkaracaklar ama hiç kimse şunu unutmasın: Bu adliyelerimizden saray lafını sildiğimiz gün bu şerefsizlerin yaptığı her ne varsa tek tek bir daha ortaya dökülecek. Aradan değil iki yıl yirmi yıl da geçse biz Aile Bakanının yaptığını yapmayacağız. Yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu şerefsizliğin takipçisi olacağız. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz: Tek başına değil, H.K.G tek kurban değil. On binlerce, yüz binlerce çocuk hiçbir denetimi olmayan bu tarikatlara, şer odaklarını kurban verilmiş durumda. Buralarda ne olduğunu bilmiyoruz. Bu çocukların başına ne geldiğini biliyoruz, bu dava münferit bir sapığın davası değil, bu dava bu ülkenin çocuklarına sistematik olarak bir işkencenin davasıdır."

Kadigil, "Türkiye İşçi Partisi de işte bu yüzden bugün buradadır. Kamuoyuna çağrımızdır: Bu davanın peşini bırakmayın, bu çocuklar bizim çocuklarımız" dedi.

Etiketler :