Şentop: Ben hiç kimseye Meclis'e gelmeyin önerisinde bulunmadım

Şentop: Ben hiç kimseye Meclis'e gelmeyin önerisinde bulunmadım
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın sözlerine yanıt verdi. "Siyasi parti genel başkanlarımız gelmezse, milletvekillerimizin katılımı da düşük kalır," diyen Şentop bu kez kimseye böyle bir öneride bulunmadığını söyledi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, geçtiğimiz günlerde HaberTürk'e yaptığı açıklamada "Siyasi parti genel başkanlarımız gelmezse, milletvekillerimizin katılımı da düşük kalır. Eğer gelirlerse ister istemez yükseliyor." ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak "TBMM Başkanı 23 Nisan'da Genel Kurul'daki özel oturuma cumhurbaşkanının katılmayacağını söyleyerek diğer liderlere de oturuma katılmamayı önerdi. Siz cumhurbaşkanın sözcüsü müsünüz, meclis başkanı mısınız?" diyerek tepki gösterdi.

Şentop inkar etti

aHaber'e konuşan Şentop, daha önce yaptığı açıklamaların bu anlama gelmediğini iddia ederek, Faik Öztrak'a cevap verdi. "Siyasi parti genel başkanlarımız gelmezse, milletvekillerimizin katılımı da düşük kalır," diyen Şentop bu kez "Genel başkanlara, cumhurbaşkanının katılmayacağını diğer parti başkanlarının da oturuma katılmamasını önerdiğimi söylüyor, ben hiç kimseye böyle bir öneri de bulunmadım," diye konuştu.

Şentop'un açıklaması şöyle:

Benim ismimi de zikrederek ifade ettiği için Faik Öztrak Tekirdağ Milletvekili CHP sözcüsü, aslında Meclis Başkanı olarak ben özellikle 23 Nisan haftasının küçük basit tartışmalarla geçirilmesini arzu etmediğim için bu tür tartışmalar girmek istemedim ancak doğrudan bana hitaben konuşmuş olduğu için de cevap vermeyi burada gerekli görüyorum. Genel başkanlara, cumhurbaşkanının katılmayacağını diğer parti başkanlarının da oturuma katılmamasını önerdiğimi söylüyor, ben hiç kimseye böyle bir öneri de bulunmadım, benim böyle bir yetkim de yok. Şu anki mevcut milletvekilleri istedikleri zaman Meclis'e gelebilirler, istedikleri zaman gelmeyebilirler. Bütün milletvekilleri ve milletvekilleri olan genel başkanların da takdirinde olan bir husustur bu. Benim kimseden bir talepte bulunmam veya onlara bir teklifte bulunmam sözkonusu değil. Sadece az önce ifade ettiğim sağlıkla ilgili bu tablo karşısında sosyal mesafenin korunması milletvekillerinin daha az sayıda katılımının sağlanması ile ilgili nasıl bir yol izlenebileceği partiler tarafından belli sayıda bir milletvekilinin sınırlı sayıda belirlenebilmesinin olabilirliği. Bu arada genel başkanların katılmasının milletvekillerinin katılmasını zorunlu kılan bir etki olduğunu belki bunun da düşünülebileceğini şeklinde bir istişare ve değerlendirme görüşmesiydi. Bu görüşmenin kalkıp "Bir teklifte bulundu genel başkanlara Meclis'e gelmeyin" falan dedi gibi değerlendirmesini üzüntü ve esefle karşılıyorum. 

Etiketler :