Erdoğan, TBMM'nin 100'üncü kuruluş yılı oturumuna katılmayacak

Erdoğan, TBMM'nin 100'üncü kuruluş yılı oturumuna katılmayacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'üncü yılının kutlanacağı 23 Nisan Özel Oturumu'na AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katılmayacak.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, 23 Nisan'da düzenlenecek olan TBMM'nin 100'üncü yılının kutlanacağı özel oturumun normal bir tören ve oturumdan ibaret olacağını belirterek AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılmayacağını ifade etti.

"Oturumun az katılımla olmasını arzu ediyoruz"

HaberTürk'te yer alan habere göre Şentop, "Parlamentodaki törene siyasi partilerimizin genel başkanları da katılmazsa iyi olur. Maalesef normal bir tören ve oturum ile yetinmek zorunda kalacağız. Normal bir oturum yapmak durumunda kaldık. Salgının bu denli yüksek olduğu bir süreçte oturumun da az katılımla olmasını arzu ediyoruz," ifadelerini kullandı.

"Allah'a şükür milletvekillerimiz arasında hiç Covid-19 vakasına rastlanmadı"

Kutlama resepsiyonunun eylül ayına ertelendiğini belirten Şentop, "Zor bir dönemden geçtik. Allah'a şükür milletvekillerimiz arasında hiç Covid-19 vakasına rastlanmadı. 23 Nisan özel oturumunu da az katılımla yaparsak riski genişletmemiş oluruz. O nedenle siyasi parti genel başkanlarımız gelmezse, milletvekillerimizin katılımı da düşük kalır. Eğer gelirlerse ister istemez yükseliyor. Amacımız milletvekillerimizi korumak ama bir diğer açıdan da topluma vereceğimiz görüntü önemli. Bunu başaracağız," diye konuştu.

Etiketler :