Sema Kendirci Uğurman: Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Taliban açıklaması utanç verici

Sema Kendirci Uğurman: Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Taliban açıklaması utanç verici
Halk TV'de Burak Tatari'nin moderatörlüğünde ekrana gelen Günün Raporu programına konuk olan Avukat Sema Kendirci Uğurman, Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Taliban açıklamasını değerlendirdi.

Halk TV'de Burak Tatari'nin moderatörlüğünde ekrana gelen Günün Raporu programına konuk olan Avukat Sema Kendirci Uğurman Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Talian'ı tanıyan ve sahip çıkan bir açıklama gelmesini yorumladı. 

'Adınızda Cumhuriyet olacak, bu değerlerden haberdar olmayacaksınız!'

Uğurman, adında Cumhuriyet geçen bir derneğin bu değerlerden haberdar olmamasını eleştirerek şöyle konuştu:

"Bu açıklama çok talihsiz bir açıklama. Bütün kadın örgütleri Taliban'ı tanımıyoruz, Taliban'ı tanıyanı da tanımıyoruz dediler. Türkiye'deki kadınların sözü budur, bu sözü sürdürecekler bu bilinsin. Fakat bu talihsiz açıklama adı Cumhuriyet kadınları olan bir dernekten geldiği için tabi üzücü ve utanç verici. Neden? Adınızda Cumhuriyet olacak, Cumhuriyet değerlerinden haberdar olmayacaksınız. Cumhuriyetin kadın özgürlüğüne, kadın eşitliğine, kuruluş felsefesinde devrim niteliğinde haklar tanıdığını bilmeyeceksiniz"

'Kadın özgürlüğü laiklik güvencesinden hareketle sağlanır'

Uğurman kadınların elde etmesi gereken özgürlüğün laiklik üzerinden sağlanacağını belirterek şöyle devam etti:

"Sonra adınız kadın olacak ama biyolojik olarak kadın doğmanın bir önemi olmadığını biz değerlendirerek şunu söylüyoruz ki; bir faşizme, bir siyasal İslam göreceliğine övgü dizeceksiniz, gerçekten bunun talihsiz olduğunu, bunun utanç verici olduğunu söylemek isterim. İkinci bu anlamdaki eşitliğin, özgürlüğün kadınlar için laiklik güvencesinden hareketle ancak sağlanacağının değerlendirilmemesi bir başka talihsizlik"

 

Etiketler :