Selman Öğüt Kimdir, Kaç Yaşında? Hangi Üniversiteye Rektör Oldu?

Selman Öğüt Kimdir, Kaç Yaşında? Hangi Üniversiteye Rektör Oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP içinde Pelikancı olarak bilinen grubun önde gelen isimlerinden olduğu öne sürülen Selman Öğüt'ü İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atadı. Rektör atanmasından 1 gün önce X hesabından "Bay Kemal" çıkışında bulunan Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında? Haberimizde...

Selman Öğüt, atıldığı bir televizyon programında Atatürk ile ilgili, "Kemalizm virüstür. Mustafa Kemal Atatürk şu anda olsa, bu devirde yaşasa Tayyip Erdoğan'ı desteklerdi" sözleriyle tanındı. Rektör atanmadan bir gün önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ofisinde çekilen bir fotoğrafı paylaşıp Erdoğan'ın seslendiği gibi seslenmesi dikkat çekti. X hesabından 30 Kasım'da öğleden sonra paylaşım yapan Öğüt, "Bay Kemal yeni ofisinde kabullere başlamış. İlk giden ise altılı masada oturmasına rağmen hâlâ adı bilinmeyen parti lideri ve arkadaşları. Tabana dayanan siyaset yerine çıkar lobilerine bağlı siyaset yaparsanız sizi iki gün içinde unuturlar. Alında hiç var olmazsınız ama size varmışsınız gibi davranırlar" yazdı.

Selman Öğüt Kimdir, Kaç Yaşında?

1984 Mekke doğumlu olan Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamladı.

Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünden yüksek lisans derecesini aldıktan sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü doktora programına girdi. 2013 yılında doktora derecesi alan Selman Öğüt, 2009-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2013 yılı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anasaya Uzlaşma Komisyonu'nda uzman olarak görev yapmış olan Selman Öğüt, halen İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaparken, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.