Sedat Peker'in iddiası: Eski Saray danışmanının SADAT'ı Peker adına El-Nusra'ya silah yollamış

Sedat Peker'in iddiası: Eski Saray danışmanının SADAT'ı Peker adına El-Nusra'ya silah yollamış
Suç örgütü lideri Sedat Peker bugün yayınladığı videoda, Suriye İç Savaşı sırasında yolladığı silahların, SADAT tarafından kendisinin haberi olmadan El-Nusra adlı örgüte gönderildiğini iddia etti.

Peker, yayınladığı videoda, Suriye'deki Türkmenler'e yardım etmek için kampanya düzenlediğinden bahsederken, 9 Ocak 2020'de görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Adnan Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu SADAT'ın kendilerinden habersiz El-Nusra'ya silah gönderdiğini iddia etti.

Yaptığı konuşmada Peker, ''Diyorduk ya, Suriye'de sorun var. Şimdi bu konuyu konuşmaya başlayacağız. Kıymetli kardeşlerim MİT tırları yakalandıktan sonra kendi kafamda şöyle bir şey oluşmuştu, 'Biz oraya, hem toplumun duygularını yükseltmek, hem Türkmenlere kıyafet, İnsansız Hava Aracı... Ama bunlar sayıca çok fazla. Telsizlerden tutun, çelik yelekler, onlar bunlar. Bu projeyi de düşündük, o milletvekili arkadaşla da konuştuk, o da iletmesi gereken yerlerle konuştu. Sonra 'biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber işte. Bizim tırların basına resmini veriyoruz, benim adıma giden başka araçlar var. Onlar da başka yerlerdeki Türkmenlere gidiyor. Ama biz o araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bilmiyoruz dediğim, silah var, onu biliyoruz, çocuk değiliz. Ama bu MİT ya da askeriye tarafından organize edilmiyor. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. O SADAT'ın içerisindeki bir ekip tarafından. Bunların hepsini kendi paramla alıyorum. Ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, direkt geçiş yapıyor. Sonra bana, 'Bize de biraz verir misin?' Ben de tamam dedim'' diye konuştu. 

Malzemelerin alınmasının ardından ise Türkmenler'den teşekkür mesajı aldığını söyleyen Peker, ''Türkmenler her yerde video çekip teşekkür ediyor. Bir iki tanesi Arapça konuşuyordu. Sonra bir Türkmen arkadaş, 'Onlar El-Nusra'cı' dedi. Diğer arkadaşlar da bana 'Bu gidenler, El-Nusra'ya gidiyor' diyor. Benim üzerimden gidiyor, ama ben yollamadım. SADAT'çılar yolladı'' dedi.

Suriye'ye ticarette Külliye'den bir isim var iddiası

Peker, Suriye'ye ticaret yapmak için gerekenleri anlattığı bölümde ise ''Suriye'de ticaret yapmak için ne yapmanız gerek biliyor musunuz? Metin Kıratlı bey var. Tam makamıyla söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı İdare İşler Başkanı. Külliye'de. Ona gideceksiniz, kaçak petrol, çelik, bakır, ikinci el para. Bunlar büyük para. Suriye mücadelesi için parayı kim verdi? Biz, devlet. Kim şehit oldu? Millet. Siz oradan onay aldıktan sonra, Murat Sancak, Ramazan Öztürk'e yolluyor. Tüm hiyerarşi orada. Onların onayı geçtikten sonra, El-Nusra'nın iktisat sorumlusu var. Ebu-Abdurahman, şu anda da ticaret böyle yapılıyor. Ben o zaman demiştim ki, 'Bunlara silah veriyorsunuz, bunlar Türkmenlerle savaşıyor. Bizim insanımızla. Bir anlatın, bir bilelim. Bizim üstümüzden gidiyor. Bana anlatacaksınız' dedim, 'Yeni dengeler kuruluyor' dediler'' diye konuştu.

''Berat Albayrak nerede biliyor musunuz?''

İstifa ettiği günden bu yana nerede olduğu bilinmeyen eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın nerede olduğuna dair de konuşan Peker, ''Berat Albayrak'ın nerede olduğunu biliyor musunuz? Hep arıyorsunuz ya. Murat Sancak'ın evi var, Hadımköy, Beylikdüzü tarafında, orada kalıyor. Bu vatanın çocuğu şehit olacak, Suriye politikası doğru mu? Doğru. Ama oradaki para neden devlete gelmiyor? Hala oraya para gidiyor. Oradan hala para kazanılıyor, bir ticaret var. Benim anlattığımın dışında orada büyük iş yapamazsın'' dedi.

Peker'den Erdoğan'a: 'Bir dahaki videoda baş başa abi kardeş konuşacağız'

Sedat Peker, Erdoğan'ın yaşananlara dair yaptığı açıklamaya dair de konuştu. Erdoğan'ın en başından beri yanında olduğunu söyleyen Peker, ''O kısımda Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Abi, bunun uluslararası bir komplo, olduğunun benim de bu komplonun üyesi olduğumu söyledi. Beni bulup getirmek gerçekleri değiştirecek mi Tayyip abi? O zaman ben uluslararası komplonun parçasıysam ben o zaman oturup sizin karşınızda anlatacağım. Ne zaman tanıştık ne zaman görüştük? Onlara parmak diyeti verdim size bilek diyeti vereceğim. Sen bizim büyüğümüzsün abimizsin. İki tane müfettiş buraya oturacak.Yalan makinalarının yüzde 1.5 yanılma payı var. Madem ki ben ajanım anlatacağım. Bir özür bekledim abi. Bütün olanları anlattık. Bütün halk biliyor. Sana anlatmıyorlar bir sen bilmiyorsun. Çevreni sarmışlar herkes biliyor. Asla saygısızlık içerisinde olmayacağım. Yaşadığım sürece sana karşı abi. Ben, sen görmek istemiyorsan ben vatan haini olarak anılmak istemem. Ben vatan haini değilim. Bunu en iyi sen biliyorsun. Senin hiçbir gücün yokken ben vardım. Onların hiçbiri yoktu. Alkış beklemedim, ön planda olmak istemedim, elimden ne geliyorsa onu da yaptım. Bir daha ki videoda konuşacağız Tayyip abi. Beraber baş başa, abi kardeş. İnsanlar dinleyecek. Açık delillerle, normal bilinmeyen delillerle anlatımlarımı doğrulayacağım. Helalleşeceğiz abi. Ben ajan değilim. Bunu tüm dünyaya göstereceğim. 

Kriminal bir yapı var. Bir ucu Kıbrıs’ta bir ucu Kolombiya’da dedim. Ne oldu? Zekaya saygı duymasını öğreneceksiniz. Halil Falyalı’yı neden almıyorsunuz. Her gece gidip alıyorsunuz. Neden almıyorsunuz. O herkesi çekmiş gidip onu da anlatın. Ben kendimi size mahçup ettirmeyeceğim'' diye konuştu.

El Nusra nedir?

El Kaide'nin Suriye kolu olarak kurulan El Nusra, daha sonra adını Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) olarak değiştirdi. HTİ halen İdlib'in büyük bölümünü kontrol altında tutuyor. Türkiye ve uluslararası toıplum halen HTŞ'yi terör örgütü olarak kabul ediyor.