Seçimde İlk Kavga ve Usulsüzlük Haberleri Şanlıurfa'dan: Usulsüz Oy Kullanmak İsteyenlere İtiraz Edenlere Darp

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanmak isteyen kişiler ile sandık müşahitleri arasında çıkan arbedede 3 kişi darbedildi. Yine Akçakale ilçesinde de usulsüz oy kullanımına itiraz eden kadın avukat H.A.'nın darp edildiğini açıklandı.

Türkiye bugün bir kez daha sandık başında... Önümüzdeki 5 yıl için yerel yöneticilerin seçileceği seçimlerde ülke genelinde 61 milyondan fazla seçmen yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak.

Vatandaşlar büyükşehirlerde; Büyükşehir Belediye başkan adaylığı, ilçe belediye başkan adaylığı, ilçe belediye meclis üyesi adaylığı, muhtarlık ve ihtiyar heyeti olmak üzere 4 farklı oy kullanacak.

Büyükşehir olmayan illerde ise; il belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, ilçe belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek.

SEÇİMİN İLK KAVGASI ŞANLIURFA'DA

Seçimde ilk usulsüzlük iddiası ve kavgası Şanlıurfa'da yaşandı.

Olay, Halfeti ilçesi Hilalli Mahallesi'ndeki Hilalli İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre; bir grup, müşahitleri dışarı çıkararak toplu oy kullanmak istedi.

3-001.jpg

Buna itiraz eden 1 avukat ile Yeniden Refah Partisi'nden 2 sandık müşahidi, arbede sırasında darbedildi.

1-001.jpg

Olay ile ilgili tutanak tutulurken, itirazlar sonrası sandıkta oy verme işlemi durduruldu.

1.jpg

AKÇAKALE'DE USULSÜZ OY KULLANILMASINA İTİRAZ EDEN KADIN AVUKAT DA DARP EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanma iddialarının ardından bir usulsüzlük haberi de Akçakale ilçesinden geldi. Urfa Barosu, kırsal Büyüktokaş Mahallesinde usulsüz oy kullanımına itiraz eden kadın avukat H.A.'nın darp edildiğini duyurdu.

Artı Gerçek'in haberine göre; Şanlıurfa Barosu'ndan yapılan açıklamada, "Akçakale ilçesi Büyüktokaç köyünde usulsüz oy kullanma işlemlerine itiraz eden kadın meslektaşımız darp edilmiştir. Yaşanan olay hassasiyetle tarafımızca takip edilmektedir" denildi.

Avukatın, bir parti adına sandık başında görevli olduğu belirtildi

'AVUKATLARA YÖNELİK CİDDİ SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR'

Şanlıurfa Barosu'ndan yapılan ikinci açıklamada kent genelindeki sandıklarda gözlemci olarak görevli avukatlara yönelik saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

Baro, kolluk kuvvetlerini önlem almaya çağırdı:
"Şanlıurfa il genelinde seçim güvenliğini sağlamak adına gözlemci olarak görevli avukatlarımıza yönelik ciddi saldırı ve hakaretler gerçekleştirilmektedir. Kolluk görevlilerini meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlaması için göreve çağırıyoruz. Adil bir seçim için Şanlıurfa Barosu gönüllü avukatları olarak seçim bölgelerini terk etmeyeceğiz."

Etiketler :