Seçim 2023 | Batıdan Doğuya 'Sandık' Göçü: "Böyle Bir Talep Daha Önce Görmedik"

Seçim 2023 | Batıdan Doğuya 'Sandık' Göçü: "Böyle Bir Talep Daha Önce Görmedik"
Seçime 3 gün kala otogarlar da hareketlendi. Cuma ve cumartesi günü büyük bir seyahat hareketliliği bekleniyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, "Böyle bir talep daha önce görmedik" dedi. Öte yandan partiler ise seçmenleri için binlerce araç kiraladı.

Pazar gerçekleşecek 14 Mayıs seçim öncesi otogarlar da hareketlendi. Büyükşehirlerden hem deprem bölgesine hem de Anadolu’nun geri kalanına yoğun bir akının hazırlığı var.

Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre ülkede tam bir seçim göçü yaşanıyor. Taşımacılık sektörü temsilcileri, oy kullanmak için şehir değiştirecek vatandaşlarda ilk sırayı aileleri başka şehirde olup çalışmak için batıya gelenlerle depremden dolayı başka şehirlere misafir olanların oluşturduğunu söylüyor. Onları öğrenciler takip ediyor.

"Tüm partiler 39 ilçede 4 bin otobüs kiraladı"

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, "Türkiye’nin her bölgesinden hareket olacak. Ancak en fazla deprem bölgesine gidiş var. Doğu illerine de benzer bir talep yaşanıyor. Böyle bir talep görmedik daha önce. Normalde İstanbul’dan 1000-1200 otobüs çıkış yapar günlük ama bu sayı 2 bin 500’ü bulacak. Tüm partiler 39 ilçede toplamda 3.500-4.000 otobüs kiraladı. Binlerce otobüs cuma ve cumartesi yola çıkacak İstanbul’dan. Çalışanlar ve depremzedeler memleketlerine giderken erkenci yazlıkçılar da İstanbul’a geliyor" dedi.

Trabzon'dan deprem bölgesine akın

Trabzon otogarında otobüs firması işleten Turan Topcu da “Yarından başlayacak şekilde cuma ve cumartesi gününe Trabzon’dan Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere tüm otobüslerimiz hafta başında doldu. Herkes seçimde oy kullanmak için gidiyor” diye konuştu.

Oy ve Ötesi: Vatandaşlardan 12 bin bilet talebi geldi

Seçmen kaydı deprem bölgesinde olan vatandaşlar için ‘Askıda Bilet’ kampanyası düzenleniyor. Oy ve Ötesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilgiç, “Şu ana kadar vatandaşlardan 12 bin bilet talebi geldi. Bağışçılar tarafından bunun 8 bini karşılandı. Ve karşılanmaya devam ediliyor. En fazla hareketin Hatay’da olduğunu görüyoruz. Talepte Edirne-Hatay, Samsun-Hatay ve Çanakkale-Hatay hatları ilk sırada. Ayrıca İzmir-Diyarbakır hattı da oldukça yoğun” dedi.

Etiketler :