Kırık Telefonunda 180 Bin WhatsApp Mesajı

Kırık Telefonunda 180 Bin WhatsApp Mesajı
Bankacı Seçil Erzan'ın ifadesinde yeni detaylar ortaya çıktı. 19 kişiyi 25 milyon dolar dolandırmakla suçlanan Erzan'ın kırık telefonundaki yazışmalar geri getirildi. Erzan ifadesinde "Nasıl tehdit edildiğim ortaya çıkacak" dediği öğrenildi.

Spor dünyasının ünlü isimlerinin de arasında olduğu 19 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, gözaltına alınırken Tekirdağ Çorlu’daki evinde yapılan aramada, çalışır haldeki iPhone cep telefonlarının yanı sıra bir de ekranı kırık iPhone ele geçirilmişti.

Seçil Erzan 3 Mayıs’ta verdiği ikinci ifadesinde bu telefonla ilgili de bilgi verdi.

Seçil Erzan’ın “Yazışmaların bir kısmını sildim ve ekranını kırdım” dediği şahsi telefonundan 180 bin WhatsApp mesajı çıktı.

‘NE OLUR NE OLMAZ DİYE SAKLAMIŞTIM’

Hürriyet'ten Çetin Aydın ve Özge Eğrikar'ın haberine göre, Seçil Erzan ifadesinde "Telefonu ne olur ne olmaz diye saklamıştım. Halihazırda bu telefonu size teslim etmek istiyorum. Bu telefonumda silinmiş olsa da mesajlar geri gelebilecek konumdaysa getirtilmesini istiyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir tarafından nasıl tehdit edildiğim görülecektir" dedi.

Seçil Erzan’ın şifresini de verdiği kırık telefon İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki uzman polisler tarafından incelendi.

Telefondan silinen mesajlar da geri getirildi. Böylece telefondan 180 bin WhatsApp mesajı elde edildi. Mesajlar, soruşturma aşamasında görev yapan ve dosyanın tümüne hâkim polisler tarafından incelemeye alındı.

Etiketler :